ΦΗΜΗ: Η Google υποβιβάζει εσωτερικά το Stadia σε δεύτερη μοίρα

Λιγότερο από 20% της ομάδας εργάζεται πλέον στην πλατφόρμα
04 Φεβρουαρίου 2022 23:22
ΦΗΜΗ: Η Google υποβιβάζει εσωτερικά το Stadia σε δεύτερη μοίρα

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει πολλά για την απογοητευτική πορεία του Google Stadia, με αποκορύφωμα το κλείσιμο όλων των εσωτερικών του στούντιο ανάπτυξης, τον Φεβρουάριο του 2021.

Τώρα, ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται πως έβαλε ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της πλατφόρμας, όπως αποκαλύπτει ένα νέο ρεπορτάζ του Business Insider. Αναλυτικότερα, το μέσο ισχυρίζεται πως η εταιρία «υποβίβασε» εσωτερικά την υπηρεσία, η οποία πλέον βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα. Η Google δεν ενδιαφέρεται πια να εξασφαλίσει blockbuster τίτλους για να ενισχύσει τη βιβλιοθήκη του Stadia και έτσι λιγότερο από 20% της ομάδας εργάζεται στην καταναλωτική πλευρά της πλατφόρμας.

Αντιθέτως, το 80% του προσωπικού του Stadia τμήματος εργάζεται στο κομμάτι των επιχειρηματικών πωλήσεων. Πρώτο μέλημα είναι αυτή τη στιγμή η μίσθωση/ πώληση της παρασκηνιακής τεχνολογίας σε άλλες εταιρίας. Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει μάλιστα πως για το σκοπό αυτό γίνεται χρήση του νέου ονόματος Google Stream, με συνεργάτες τόσο εντός και όσο και εκτός της gaming βιομηχανίας.

Μια από τις πελάτισσες της Google φαίνεται πως είναι η Capcom, με την publishing εταιρία να δοκιμάζει το streaming ορισμένων demos από την επίσημη ιστοσελίδα της. Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως η Google δούλευε στενά και με την Bungie για μια παρόμοια back-end συμφωνία. Το πώς θα αλλάξει αυτό μετά την εξαγορά από τη Sony, βέβαια, είναι άγνωστο.

Τι πρόκειται να συμβεί, λοιπόν, με την πλευρά του Stadia που γνώρισε το ευρύ gaming κοινό;

Η Google απάντησε στο δημοσίευμα του Business Insider, τονίζοντας πως «εστιάζει ακόμη στην άφιξη σπουδαίων νέων παιχνιδιών στο Stadia εντός του 2022». Η εταιρία ανέφερε πως σκοπεύει να μεγαλώσει περαιτέρω την βιβλιοθήκη της streaming πλατφόρμας, με τουλάχιστον 100 ακόμη τίτλους.

Το Business Insider επισημαίνει πως εσωτερικά της εταιρίας υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να συνεχίσει το Stadia, αλλά δεν είναι αυτοί «που υπογράφουν τις επιταγές».