Η Microsoft δε φοβάται για το Xbox-Activision deal – Νέες δηλώσεις

Απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς περί μονοπωλίου ο Satya Nadella
04 Φεβρουαρίου 2022 22:13
Η Microsoft δε φοβάται για το Xbox-Activision deal – Νέες δηλώσεις

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft για περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια πιθανώς συνάντησε ένα εμπόδιο. Συγκεκριμένα, στη μέση θα μπει το αρκετά πιο αυστηρό FTC, σε αντίθεση με την εξαγορά της Bethesda που εγκρίθηκε απευθείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.  Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβιβάσετε πατώντας εδώ.

Όπως φαίνεται, η εξέλιξη αυτή δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τη Microsoft. Συγκεκριμένα, ο CEO της, Satya Nadella, μίλησε για την εξαγορά στο Financial Times, επισημαίνοντας πως η εταιρία δεν θα χρειαστεί να κάνει καμία επίσημη παραχώρηση για να πάρει την έγκριση των διαφόρων ρυθμιστικών αρχών, καθώς όσο μεγάλη και αν μοιάζει, η εξαγορά είναι στην πραγματικότητα πολύ μικρή για να έχει αντίκτυπο σε βάρος του ανταγωνισμού.

Αναλυτικότερα, ο Nadella δήλωσε:

Στο τέλος της ημέρας, όλη η ανάλυση εδώ πρέπει να γίνει μέσα από μια συγκεκριμένη οπτική: “Για ποια κατηγορία μιλάμε και ποια είναι η δομή της αγοράς;”

Ακόμη και μετά την εξαγορά, θα είμαστε στην τρίτη θέση, με περίπου 10% και λιγότερο μεριδίου της αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών. Θα είμαστε ένας μικρός παίκτης σε μια πολύ κατακερματισμένη αγορά.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ακόμα και ο έλεγχος του FTC δεν προβληματίζει τη Microsoft. Το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί θα το μάθουμε σε μερικούς μήνες από τώρα, αφού η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μετά το καλοκαίρι του 2022. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.