Οι πωλήσεις του PS5 έπεσαν πίσω από το PS4 εξαιτίας της έλλειψης chips – Νέα στατιστικά

Επίσημα στοιχεία από τη Sony
02 Φεβρουαρίου 2022 13:35
Οι πωλήσεις του PS5 έπεσαν πίσω από το PS4 εξαιτίας της έλλειψης chips – Νέα στατιστικά

H Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, αποκαλύπτοντας συγχρόνως νέα επίσημα στοιχεία για την πορεία του PlayStation 5 και του gaming τμήματός της γενικότερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Sony απέστειλε 3.9 εκατομμύρια PlayStation 5 κονσόλες στα καταστήματα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, την ώρα που στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχε εφοδιάσει την αγορά με 4.5 εκατομμύρια κονσόλες. Η παγκόσμια έλλειψη εξαρτημάτων για τα προϊόντα τεχνολογίας και ειδικότερα η έλλειψη chips φαίνεται πως χειροτέρεψε για την εταιρία.

Οι συνολικές πωλήσεις του PS5 φτάνουν, λοιπόν, τα 17.3 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως η κονσόλα νέα γενιάς βρίσκεται πλέον αρκετά πίσω από το PS4, το οποίο στο ίδιο διάστημα από την κυκλοφορία του είχε φτάσει τα 20.2 εκατομμύρια.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η ζήτηση για το PS5 φαίνεται να είναι μεγαλύτερη, αλλά η Sony δεν μπορεί να ανταποκριθεί, εξαιτίας των εμποδίων στις γραμμές παραγωγής.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το προβάδισμα του PS4, όπως παρουσιάζει με το γράφημά του ο γνωστός αναλυτής Daniel Ahmad.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τα shipments του PS5, η Sony αποκάλυψε πως οι συνδρομητές του PlayStation Plus αυξήθηκαν ξανά, αγγίζοντας πλέον τα 48 εκατομμύρια. Συνολικά, το gaming τμήμα της συνεχίζει να ευδοκιμεί, με 15% αύξηση των λειτουργικών κερδών σε σχέση με πέρυσι.