Πότε θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox;

Αποκαλύφθηκε το αναμενόμενο χρονικό πλαίσιο
18 Ιανουαρίου 2022 18:26
Πότε θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox;

Λίγο πριν την έναρξη των προ-παραγγελιών των Xbox Series X|S, τον Σεπτέμβριο του 2020, η Microsoft είχε ανακοινώσει την εξαγορά της Bethesda έναντι $7.5 δισεκατομμυρίων. Ωστόσο, οι διάφορες νομικές, οικονομικές και άλλου τύπου διεργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας τόσο μεγάλης συγχώνευσης, είχαν ως αποτέλεσμα η συναλλαγή να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2021, δηλαδή μετά από περίπου ένα χρόνο.

Κάπως έτσι γεννάται η απορία πότε θα ολοκληρωθεί η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard που μόλις ανακοινώθηκε από τη Microsoft για $68.7 δισεκατομμύρια. Την απάντηση έρχεται να δώσει ο γνωστός αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, ο οποίος έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ένα από τα έγγραφα που αναρτήθηκαν από τη Microsoft σχετικά με την συμφωνία, για τους επενδυτές της.

Εκεί αναφέρεται πως η εξαγορά της Activision Blizzard αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο οικονομικό έτος 2023. Πρόκειται για την περίοδο που ξεκινά τον Ιούλιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023. Μέχρι τότε, η Activision Blizzard θα συνεχίσει να λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα, με την Microsoft να μην έχει κανέναν λόγο στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Φυσικά, η έγκριση από τους διάφορους φορείς είναι η πιο χρονοβόρα διαδικασία, όπως για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε δώσει τελευταία το 'ΟΚ' για την Bethesda. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως η ολοκλήρωση θα γίνει κάποια στιγμή εντός του προαναφερθέντος χρονικού πλαισίου, δηλαδή πριν το καλοκαίρι του 2023.