Τι θα γίνει με τον αμφιλεγόμενο CEO της Activision μετά την εξαγορά από το Xbox;

Αντικρουόμενες οι πρώτες πληροφορίες
18 Ιανουαρίου 2022 17:31
Τι θα γίνει με τον αμφιλεγόμενο CEO της Activision μετά την εξαγορά από το Xbox;

Με την γιγαντιαία ανακοίνωση πως η Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard να είναι ακόμη νωπή, μια απορία που υπάρχει στο μυαλό πολλών gamers και μελών της βιομηχανίας είναι το τι θα συμβεί με τον τωρινό επικεφαλής της Activision, Bobby Kotick.

Συγκεκριμένα, ο Kotick βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας ενός μεγάλου σκανδάλου που τον εμπλέκει, αφού τόσο ο ίδιος όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πιο χαμηλά στην ιεραρχία της εταιρίας, κατηγορούνται για περιστατικά κακοποίησης και για την δημιουργία ενός τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος για τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Θα κρατήσει, λοιπόν, ο Kotick το ρόλο του και μετά την εξαγορά; Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Xbox αναφέρει:

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η συναλλαγή, η Activision Blizzard και η Microsoft Gaming θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί, η επιχείρηση της Activision Blizzard θα αναφέρεται στον Phil Spencer ως CEO.

Ομολογουμένως, η τοποθέτηση αυτή αφήνει χώρο για διαφορετικές ερμηνείες, οπότε το IGN ζήτησε εξηγήσεις από τη Microsoft. Έτσι, λοιπόν, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας πρόσθεσε:

Ο Bobby θα ηγείται της Activision Blizzard ως CEO, όπως κάνει τα τελευταία 30χρόνια. Ο Βobby και ο Phil, μαζί, θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν τη μετάβαση σε αυτή τη συναρπαστική νέα συνδυασμένη επιχείρηση. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνία, η επιχείρηση της Activision Blizzard θα αναφέρεται στον Phil.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Kotick θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη CEO τουλάχιστον μέχρι να ενωθούν οι δύο εταιρίες. Το αν μετά θα αποχωρήσει από την εταιρία είναι ακόμη αβέβαιο. Από τις παραπάνω δηλώσεις αφήνεται μεν να εννοηθεί πως ο Phil Spencer θα είναι ο νέος επικεφαλής, αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν από κάτω του στην ιεραρχία θα βρίσκεται ο Kotick.

Δύο αξιόπιστοι δημοσιογράφοι της βιομηχανίας θεωρούν πως σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας ο Kotick θα αποθαρρυνθεί, αλλά ακόμη δε γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

Για την ιστορία, ο επικεφαλής της Activision Blizzard ήταν το 2020 ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος CEO της gaming βιομηχανίας. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.