Αυτοί είναι οι CEOs της gaming βιομηχανίας που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα

Ποσά που ζαλίζουν...
14 Ιανουαρίου 2022 19:40
Αυτοί είναι οι CEOs της gaming βιομηχανίας που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα

Ένα νέο ρεπορτάζ έρχεται να αποκαλύψει τα γιγαντία ποσά που παίρνουν τελικά οι CEOs των διαφορών μεγάλων εταιριών της gaming βιομηχανίας. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιώντας δημόσια προσβάσιμες πληροφορίες, το μέσο Games One ετοίμασε μια λίστα με τις απολαβές των επικεφαλής 40 εκ των μεγαλύτερων εταιριών του χώρου.

Η έρευνα αφορά τις τελικές απολαβές τους μέσα στο 2020, οι οποίες είναι ο συνδυασμός του σταθερού μισθού τους, των διαφόρων bonus και των μετοχών που έλαβαν. Από τους 42 CEOs που μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο, οι 27 έκλεισαν το πρώτο έτος της πανδημίας με πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ποιος βρίσκεται, λοιπόν, στην κορυφή; Ο πιο ακριβοπληρωμένος gaming CEO είναι ο Robert Antokol της ισραηλινής εταιρίας Playtika, η οποία εκδίδει παιχνίδια για smartphones. Ο Antokol μέσα στο 2020 έβγαλε $372,008,176.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο γνωστός στους περισσότερους gamers (και όχι για τους καλύτερους λόγους, αφού τελευταία κατηγορείται για περιστατικά κακοποίησης και για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει) Bobby Kotick. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Activision Blizzard, ο οποίος μέσα στο 2020 έλαβε πάνω από 154 εκατομμύρια δολάρια.

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται διάφοροι CEOs εταιριών του mobile gaming, ενώ στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται και ο Andrew Wilson της EA, με τον Strauss Zelnick  της Take-Two να τον ακολουθεί στην έκτη θέση.

Αναλυτικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι gaming CEOs για το 2020:

  1. Robert Antokol (Playtika) – $372 εκατομμύρια
  2. Bobby Kotick (Activision Blizzard) – $154.6 εκατομμύρια
  3. Andrew Paradise (Skillz) – $103.3 εκατομμύρια
  4. Andrew Wilson (EA) – $34.7 εκατομμύρια
  5. Frank Gibeau (Zynga) – $32 εκατομμύρια
  6. John Riccitiello (Unity) – $22 εκατομμύρια
  7. Strauss Zelnick (Take-Two) – $18.1 εκατομμύρια
  8. Taek-Jin Kim (NCsoft) – $15.6 εκατομμύρια
  9. Min-Liang Tan (Razer) – $10.4 εκατομμύρια
  10. Debbie Bestwick (Team17) – $10.2 εκατομμύρια

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη λίστα απουσιάζουν οι Jim Ryan και Phil Spencer αντίστοιχα, αφού το PlayStation και το Xbox είναι τμήματά των Sony και Microsoft και έτσι οι δύο επικεφαλής τους δεν έχουν τον τίτλο του CEO.

Τέλος, το μέσο έριξε μια ματιά και στους μισθούς των υπαλλήλων, κάνοντας τη σύγκριση. Για να πάρετε μια γεύση, ο μισθός του Bobby Kotick αντιστοιχεί περίπου σε 1560 developers της Activision.