“Παραθυράκι” επιτρέπει στο Fortnite να γυρίσει στο iPhone

Αλλά όχι όπως νομίζετε
14 Ιανουαρίου 2022 18:41
“Παραθυράκι” επιτρέπει στο Fortnite να γυρίσει στο iPhone

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με διάφορα σχετικά άρθρα, τους τελευταίους μήνες η Epic Games και η Apple έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα, αφού βρίσκονται σε μια δικαστική διαμάχη που ενδεχομένως θα φέρει ντόμινο εξελίξεων στον κόσμο της τεχνολογίας και στα διάφορα ψηφιακά καταστήματα.

Για την ώρα, ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της σύγκρουσης αυτής ήταν η αφαίρεση του Fortnite από το iPhone, το iPad και γενικότερα απ’ όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της Apple. Το πασίγνωστο battle royale παιχνίδι βρίσκεται εκτός από τον Αύγουστο του 2020, αλλά τελικά αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα και όχι με τον τρόπο που ίσως νομίζετε.

Ναι, το Fortnite θα επιστρέψει στο iOS, αλλά όχι ως native εφαρμογή μέσα από το App Store, όπως συνέβαινε δηλαδή στο παρελθόν. Αντιθέτως, το παραθυράκι είναι η streaming υπηρεσία της Nvidia, ονόματι GeForce Now. Ξεκινώντας από σήμερα, λοιπόν, οι κάτοχοι Apple συσκευών που βρίσκονται σε χώρες όπου υποστηρίζεται η υπηρεσία, μπορούν να παίξουν και πάλι Fortinte μέσα από τον Safari browser της συσκευής τους.

Το αξιοσημείωτο είναι πως δεν πρόκειται απλά για την PC έκδοση με cloud streaming. Η Epic Games και η Nvidia συνεργάστηκαν για να ετοιμάσουν μια ειδική μεταφορά για mobile συσκευές, με touchscreen controls και menus, όπως ήταν παλιά το native παιχνίδι.

Μάλιστα, μιας και το GeForce Now προσφέρει πρόσβαση στο Epic Games Store, η εταιρία δε θα χρειάζεται να μοιραστεί με κανέναν τα χρήματα των in-game αγορών των παικτών, τα οποία αποτελούν το λόγο που έγινε και η όλη «φασαρία» εξαρχής.