Το γιγαντιαίο ποσό που ξόδεψαν οι Ευρωπαίοι το 2021 σε mobile παιχνίδια

Αποκαλύφθηκαν τα ετήσια στατιστικά
07 Ιανουαρίου 2022 14:13
Το γιγαντιαίο ποσό που ξόδεψαν οι Ευρωπαίοι το 2021 σε mobile παιχνίδια

Η γνωστή εταιρία στατιστικών Sensor Tower, η οποία εξειδικεύεται στην ανάλυση της mobile βιομηχανίας, ήρθε τώρα να αποκαλύψει πόσα ξόδεψαν οι κάτοχοι Android και iPhone smartphones σε παιχνίδια το 2021.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δεδομένα τις Ευρωπαίοι παίκτες ξόδεψαν περίπου το γιγαντιαίο ποσό των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε mobile παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως τα έσοδα των App Store και Google Play αυξήθηκαν κατά 16.7% σε σύγκριση με την περσυνή χρονιά.

Αναλυτικότερα, το Google Play ήταν αυτό που γέμισε τα ταμεία με τα περισσότερα χρήματα, αποφέροντας συνολικά έσοδα $6.4 δις, αύξηση 18.5% σε σχέση με πέρυσι. Στην αντίπερα όχθη, οι πελάτες του οικοσυστήματος της Apple ξόδεψαν για gaming $4.8 δις, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 14.3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συνολικά, τα mobile παιχνίδια είναι η πιο κερδοφόρα κατηγορία εφαρμογών στις mobile πλατφόρμες, αφού ευθύνονται στις το 61% των συνολικών εσόδων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αυτό το σημείο ίσως να αναρωτιέστε ποια ήταν τα πιο επιτυχημένα mobile παιχνίδια της χρονιάς. Η αναφορά του Sensor Tower το αποκαλύπτει και αυτό, επισημαίνονται πως οι κορυφαίοι mobile τίτλοι στην Ευρώπη ήταν οι εξής: PUBG Mobile, Coin Master και Roblox.

Αναλυτικότερα, το PUBG Mobile γέμισε τα ταμεία της Tencent με $404 εκατομμύρια, το Coin Master επέφερε έσοδα $392 εκατομμύρια, ενώ τέλος το Roblox έβγαλε $264 από την mobile έκδοσή του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πρώτη δεκάδα γενικά, καθώς και για την κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά.