Αυτά είναι τα δέκα smartphones με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021

Μαντέψτε πόσα ήταν της Apple
09 Μαρτίου 2022 17:53
Αυτά είναι τα δέκα smartphones με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021

Δε χωρά αμφιβολία πως οι iPhone συσκευές της Apple είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, κάτι που έρχεται να ενισχύσει τώρα και η νέα αναφορά της Counterpoint Research. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έρευνας αγοράς αποκάλυψε ποια ήταν τα δέκα smartphones του 2021 με τις περισσότερες πωλήσεις, δείχνοντας πως οι προτάσεις της Apple κυριάρχησαν πέρυσι.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα smartphones της Apple κατάφεραν να καταλάβουν επτά από τις δέκα πρώτες θέσεις. Αναλυτικότερα, το εμπορικότερο smartphone για το 2021 ήταν το iPhone 12 της Apple, με το iPhone 12 Pro Max να ακολουθεί αμέσως μετά. Το απλό μοντέλο ευθύνεται για το 2.9% των παγκόσμιων πωλήσεων μέσα στη χρονιά που πέρασε και αν αναρωτιέστε γιατί βρίσκεται στην πρώτη θέση, να σας υπενθυμίσουμε πως το iPhone 13 έκανε το ντεμπούτο του προς το τέλος του έτους, στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όπως και να 'χει, το iPhone 13 κατέλαβε την τρίτη θέση της πρώτης δεκάδας, με το iPhone 12 Pro και το iPhone 11 να ακολουθούν. Όσον αφορά τις προτάσεις της Apple, λίγο πιο κάτω στην κατάταξη συναντάμε το iPhone SE 2020 στην όγδοη θέση και το iPhone 13 Pro Max στην ένατη.

Τα δέκα smartphones με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021:

Το αξιοσημείωτο είναι πως μόλις δύο άλλες εταιρίες κατάφεραν να σπάσουν την απόλυτη κυριαρχία της Apple. Αυτές είναι η Xiaomi και η Samsung που κατέλαβαν τις θέσεις έξι, επτά και δέκα.

Ξεκινώντας με την κινεζική εταιρία, οι δύο συσκευές της Xiaomi που κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα ήταν το Redmi 9A στην έβδομη θέση, με ποσοστό 1.9% των συνολικών πωλήσεων smartphones εντός του 2021, την ώρα που το απλό Redmi 9 βρέθηκε δέκατο με ποσοστό 1.1%.

Τέλος, το Galaxy A12 ήταν η μόνη συσκευή της κορεατικής εταιρίας που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, όντας η 6η εμπορικότερη smartphone συσκευή του 2021, με ποσοστό 2%.

Για την ιστορία, απ' όλα τα smartphones που πουλήθηκαν παγκοσμίως το 2021, οι δέκα συσκευές της παραπάνω λίστας αποτελούν το 20% των πωλήσεων.