Σαρωτικά νούμερα για το Steam – Το 2021 είχε 132 εκατομμύρια μηνιαίους παίκτες

Μεγάλες αυξήσεις στις πωλήσεις και στον χρόνο παιχνιδιού
13 Μαρτίου 2022 16:55
Σαρωτικά νούμερα για το Steam – Το 2021 είχε 132 εκατομμύρια μηνιαίους παίκτες

Έχουμε μπει αισίως στον τρίτο μήνα του έτους και τώρα η Valve αποφάσισε να κάνει την ανασκόπησή της για τη χρονιά που πέρασε.

Αναλυτικότερα, η εταιρία ανάρτησε το επίσημο ‘Steam - 2021 Year in Review’ για τους developers παιχνιδιών, το οποίο αποκαλύπτει μερικά άκρως εντυπωσιακά στατιστικά. Συγκεκριμένα, μέσα στο προηγούμενο έτος η πλατφόρμα γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, ακόμη και σε σύγκριση με το άνευ προηγουμένου 2020.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι ώρες παιχνιδιού αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το 2020, αγγίζοντας το τεράστιο νούμερο των 38 δισεκατομμυρίων ωρών ή 4.3 εκατομμύρια χρόνια αν προτιμάτε.  Συγχρόνως, και τα έσοδα από τις αγορές των παικτών αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το 2020. Μάλιστα, το Steam κατέγραψε 2.6 εκατομμύρια νέους παίκτες που αγόραζαν κάτι για πρώτη φορά, μέσα σε κάθε μήνα του χρόνου.

Συνολικά, το Steam είχε 132 εκατομμύρια παίκτες μηνιαία ενεργούς παίκτες εντός του 2021 και 69 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες ημερησίως (συγκριτικά, το Epic Games Store κατέγραψε πέρυσι 31.1 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μέσα στην καλύτερή του μέρα). Παράλληλα, ο μέγιστος αριθμός συνδεδεμένων παικτών που καταγράφηκε σε μια δεδομένη χρονική στιγμή άγγιξε τα 27.4 εκατομμύρια.

Τέλος, η Valve αποκάλυψε πως οι παίκτες κατέβασαν περισσότερα παιχνίδια από ποτέ, ζητώντας από τους servers της πάνω από 32 Exabytes δεδομένων, ενώ ειδικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, όπως για παράδειγμα το Steam Remote Play, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο από ποτέ.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα infographics που έδωσε στη δημοσιότητα η Valve, ενώ για αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την ανάρτηση της εταιρίας πατώντας εδώ.