ΕΠΙΣΗΜΟ: Ούτε φέτος θα έχουμε κανονική E3 2022

Ξανά με ψηφιακή μορφή η έκθεση
07 Ιανουαρίου 2022 11:53
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ούτε φέτος θα έχουμε κανονική E3 2022

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η E3 δε θα έχει την κλασσική της μορφή, υπό την οποία είχε καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ετήσια gaming έκθεση του κόσμου. Συγκεκριμένα, μέσα από μια δήλωση που παραχώρησε στο VentureBeat, η διοργανώτρια ESA αποκάλυψε πως φέτος η E3 2022 δε θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Los Angeles Convention Center και αντιθέτως θα είναι ξανά ψηφιακό event.

Αναλυτικότερα, η ESA τόνισε:

Εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινδύνων υγείας που περιβάλουν τον COVID-19 και την πιθανή επίπτωση που μπορεί να έχει για την υγεία των εκθετών και των επισκεπτών, η E3 δε θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία το 2022. Παρ’ όλα αυτά είμαστε ενθουσιασμένοι σχετικά με το μέλλον της E3 και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλάνα αλλάξαν εξαιτίας της νέας μετάλλαξης Όμικρον, η οποία σαρώνει παγκοσμίως, με έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και στην Αμερική, όπου διεξάγεται η E3. Για την ιστορία, πέρυσι τον Απρίλιο είχε ανακοινωθεί πως η E3 2022 θα επέστρεφε όπως την είχαμε γνωρίσει, αλλά τελικά η εξέλιξη της πανδημίας δεν το επέτρεψε.

Ας ελπίσουμε ότι το φετινό ψηφιακό σόου θα είναι ωστόσο πιο οργανωμένο και πλούσιο από το περσινό, αφού αρκετές εταιρίας είχαν αποφασίσει να μη συμμετέχουν, ενώ η πλατφόρμα που είχε ετοιμάσει η ESA για τα μέσα είχε πολλά προβλήματα και μη λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία, αμέσως μετά την ανακοίνωση πως και φέτος η E3 δε θα επιστρέψει κανονικά, ο πασίγνωστος παρουσιαστής της βιομηχανίας, Geoff Keighley, δεν έχασε την ευκαιρία να προωθήσει το δικό του καλοκαιρινό event. Συγκεκριμένα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ανάρτησε μια εικόνα που ανακοινώνει πως το Summer Game Fest θα επιστρέψει το 2022. Πρόκειται για ένα σόου που πρωτοδημιουργήθηκε το 2020 όταν η E3 είχε ακυρωθεί εντελώς για εκείνον το χρόνο, με στόχο να ενώσει όλες τις παρουσιάσεις της βιομηχανίας κάτω από μια στέγη.

Η δημοσίευση του Keighley ακολουθεί παρακάτω.

Tags: