Το ‘arcadeάδικο’ του The Last of Us Part II θα κλείσει στην πραγματική ζωή

Αλλά όχι εξαιτίας κάποιας πανδημίας ζόμπι 
25 Δεκεμβρίου 2021 18:23
Το ‘arcadeάδικο’ του The Last of Us Part II θα κλείσει στην πραγματική ζωή

Όσοι έχουν παίξει το The Last of Us Part II, μάλλον θα θυμούνται το επίπεδο με το ‘arcadeάδικο’. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Seattle Day 3 κεφαλαίου, η Ellie προσπαθεί να περιηγηθεί στο βροχερό Seattle με μια βάρκα και χρειάζεται στιγμιαία να περάσει και από ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί με arcade καμπίνες, όπου και έρχεται αντιμέτωπη με έναν Bloater. 

Αυτό που ενδεχομένως να μη γνώριζαν οι περισσότεροι, είναι πως η συγκεκριμένη τοποθεσία του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένη από το ‘arcedάδικο’ GameWorks, το οποίο βρίσκεται ομοίως στο Seattle στην πραγματική ζωή, παρόλο που το όνομα δεν χρησιμοποιείται στο πόνημα της Naughty Dog

Τελικά, σε μια συγκυρία που δείχνει πως καμιά φορά η πραγματική ζωή μιμείται την τέχνη, το μαγαζί με τα arcades που αποτέλεσε έμπνευση για το The Last of Us Part II θα κλείσει και στην πραγματικότητα. Όχι, δεν ευθύνεται κάποια πανδημία ζόμπι που έκανε τον κόσμο να μοιάζει με μεταποκαλυπτική κόλαση, αλλά οικονομικοί παράγοντες. 

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα καταστημάτων θα κλείσει γενικά σε όλη την Αμερική, με εκατοντάδες εργαζομένους να χάνουν τις δουλειές τους. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές σχετικές δημοσιεύσεις στα social media. 

 

Για την ιστορία, τα GameWorks ιδρύθηκαν το 1996 ως ένα κοινό εγχείρημα από τις DreamWorks, Sega και Universal Studios. Πέρα από τις retro gaming εμπειρίες που μπορούσε να βρει κανείς εκεί, φιλοξενούσαν και αρκετούς eSports αγώνες, ειδικά για την fighting κοινότητα.