Ο Peter Molyneux των Fable επιστρέφει και υπόσχεται μια πρωτόγνωρη blockchain-NFT εμπειρία

Που θα "επαναπροσδιορίσει" το blockchain gaming
13 Δεκεμβρίου 2021 15:30
Ο Peter Molyneux των Fable επιστρέφει και υπόσχεται μια πρωτόγνωρη blockchain-NFT εμπειρία

Ο γνωστός δημιουργός της σειράς Fable και των Black & White τίτλων, Peter Molyneux, επιστρέφει. Συγκεκριμένα, ο βρετανός δημιουργός και η ομάδα του 22cans ανακοίνωσαν το Legacy, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πρώτο Blockchain Business Sim και ως ένα παιχνίδι που θα «επαναπροσδιορίσει το blockchain gaming».

Τι είναι όμως το Legacy; Η επίσημη περιγραφή του αναφέρει:

Το Legacy είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους δημιουργικούς επιχειρηματίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να φτιάξουν τις δικές τους επιχειρήσεις, να σχεδιάσουν τα δικά τους προϊόντα από μια τεράστια γκάμα πιθανοτήτων, καθώς δημιουργούν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι παίκτες θα μπορούν να έχουν στην κατοχή τους ένα Land NFT, για να ξεκινήσουν την in-game επιχείρησή τους που θα βασίζεται σε blockchain. Η επίσημη ανακοίνωση τονίζει ότι θα μπορείτε να παίζετε το Legacy και ταυτόχρονα να κερδίζετε και να είναι απόκτημά σας το gameplay σας.

Όντας ένα παιχνίδι που έχει να κάνει με επιχειρήσεις, ως ιδιοκτήτης επιχειρηματικής ένωσης, θα έχετε πρόσβαση στα Legacy Keys. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν να δανειστούν σε άλλα άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εντός του Legacy, καθιστώντας τους επιχειρηματικούς συνεργάτες σας εντός παιχνιδιού. Ως μέρος της ένωσής σας, θα μοιράζονται ένα μέρος των κερδών τους σε LegacyCoin μαζί σας.

Το LegacyCoin αυτό καθ’ αυτό είναι ένα νέο cryptocurrency που βασίζεται στο Ethereum και συμμορφώνεται με το ασφαλές ERC-20 token standard.

Βέβαια, όλα αυτά μοιάζουν κάπως περίεργα, οπότε μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο φιλόδοξο όραμα του Molyneux πατώντας εδώ.


Για την ιστορία, το 2012 ο Molyneux ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Lionhead, ιδρύοντας τη νέα του ανεξάρτητη ομάδα 22cans. Το πρώτο του project ήταν το Curiosity: What's Inside the Cube?. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο mobile παιχνίδι, το οποίο ζητούσε από τους παίκτες να πατούν τουβλάκια σε έναν κύβο, μέχρι να αποκαλύψουν τι κρύβεται στο εσωτερικό του. Ο παίκτης που θα πατούσε το τελευταίο tile θα λάμβανε ένα έπαθλο που «θα του άλλαζε τη ζωή», ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως δε συνέβη ποτέ.

Στη συνέχεια η ομάδα κυκλοφόρησε το Godus, ένα god game που έκανε το ντεμπούτο του σε early access μορφή το 2014 και ακόμη και σήμερα παραμένει σε early access, έχοντας σχεδόν μισή δεκαετία να ενημερωθεί.