Το Vision GT είναι το μέλλον της Porsche και θα έρθει στο Gran Turismo 7 (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ματιά στο μέλλον
06 Δεκεμβρίου 2021 09:02
Το Vision GT είναι το μέλλον της Porsche και θα έρθει στο Gran Turismo 7 (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο των τελικών του Gran Turismo Championships 2021 τουρνουά, η Porche αποκάλυψε το νέο της Gran Turismo Vision όχημα, το οποίο αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον ψηφιακό κόσμο και θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο από τους gamers. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το Porsche Vision Gran Turismo (VGT) που θα καταφθάσει μέσα από το επερχόμενο Gran Turismo 7 το 2022.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το VGT προορίζεται ως όραμα που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά οχήματα της εταιρίας, παραμένοντας ωστόσο άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της Porsche του σήμερα. Ως πηγή έμπνευσης χρησιμοποιήθηκε η Taycan.

Ξεκινώντας με το μπροστά μέρος, το VGT δανείζεται τα χαρακτηριστικά quad-LED φώτα της Taycan, ενώ στο πίσω μέσο μέρος υπάρχει η κατά μήκους μπάρα που συναντάμε και στα πιο πρόσφατα 911 μοντέλα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η μπάρα που φιλοξενεί τα πίσω φώτα λειτουργεί και ως αερόφρενο, όταν είναι απαραίτητο.

Φυσικά, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Taycan, το VGT είναι πλήρως ηλεκτρικό, ωστόσο για την ώρα δε γνωρίζουμε τις συγκεκριμένες προδιάγραφες του. Θεωρητικά μπορούμε να περιμένουμε τουλάχιστον 760 ίππους.

Συνεχίζοντας, το διθέσιο ψηφιακό αυτό αυτοκίνητο θα έχει σώμα από ανθρακονήματα και τιτάνιο, για να ισορροπείται το βάρος του που επιβαρύνουν τα ηλεκτρικά μοτέρ και οι μπαταρίες.

Η πρόσβαση στο πιλοτήριο γίνεται μέσω ενός γυάλινου καλύμματος που ανοίγει προς τα εμπρός, για να αποκαλύψει το εντυπωσιακό εσωτερικό, με το ολογραμματικό καντράν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αναλυτικό βίντεο 10 λεπτών που δημοσίευσε η Porsche.

Το Porsche Vision Gran Turismo (VGT) θα είναι διαθέσιμο για οδήγηση μέσα από το Gran Turismo 7, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τις PlayStation 4 και PlayStation 5 κονσόλες στις 4 Μαρτίου του 2022.

Tags: