Η Activision υποσχέθηκε αυξήσεις και τελικά απολύει περισσότερο προσωπικό

Χωρίς δουλειά το ένα τρίτο των QA testers της Raven Software
05 Δεκεμβρίου 2021 14:21
Η Activision υποσχέθηκε αυξήσεις και τελικά απολύει περισσότερο προσωπικό

Ο σάλος για όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια της Activision εδώ και χρόνια συνεχίζεται, με περισσότερες κατηγορίες για κακοποίηση, σεξουαλικές επιθέσεις, απειλές θανάτου, άνιση μισθολόγια, συγκάλυψη υποθέσεων από υψηλόβαθμα στελέχη και γενικότερα αναφορές για τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που PlayStation, Xbox και Nintendo απέστειλαν μηνύματα στους εργαζομένους τους, αναφέροντας πως δεν υποστηρίζουν τα όσα συμβαίνουν στην εταιρία, διοργανώθηκε τεράστια απεργία και πάνω από 1800 υπάλληλοι υπέγραψαν για την παραίτηση του CEO Bobby Kotick.

Τώρα ένα ακόμη λιθαράκι έρχεται να προστεθεί, αφού η Activision-Blizzard απέλυσε το ένα τρίτο των QA testers του στούντιο Raven Software, το οποίο εργάζεται στο Call of Duty: Warzone και συμμετείχε και στην ανάπτυξη του Call of Duty: Black Ops Cold War.

Το χειρότερο; Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο community manager του στούντιο, η Activision υποσχόταν εδώ και μήνες αυξήσεις μισθών στο προσωπικό του συγκεκριμένου τμήματος. Εν τέλει, λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας σεζόν περιεχομένου του Warzone και την περίοδο των Χριστουγέννων, ένα σημαντικό ποσοστό της ομάδας όχι απλώς δεν είδε αυξήσεις, αλλά απολύθηκε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές σχετικές δημοσιεύσεις από πρώην και νυν developers της ομάδας:

Για την ιστορία, οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών οικονομικών αποτελεσμάτων της Activision Blizzard, η οποία είχε έσοδα $2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.