ΦΗΜΗ: Μάθαμε την τοποθεσία και τη χρονική περίοδο του BioShock 4

Καθ’ οδόν το τέταρτο παιχνίδι της σειράς
04 Δεκεμβρίου 2021 12:26
ΦΗΜΗ: Μάθαμε την τοποθεσία και τη χρονική περίοδο του BioShock 4

Τα παιχνίδια της σειράς BioShock μεταξύ άλλων κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τις εντυπωσιακές και ευφάνταστες τοποθεσίες τους. Το πρώτο μας είχε ταξιδέψει στα βάθη του ωκεανού στην κλειστοφοβική Rapture την δεκαετία του 1960, ενώ το Infinite μετέφερε τη δράση στο 1912 και συγκεκριμένα στην πλωτή πόλη Columbia που βρισκόταν πάνω απ' τα σύννεφα.

Τώρα, περισσότερες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας για το επόμενο BioShock που ετοιμάζει η 2K Games. Συγκεκριμένα, παρόλο που το project έχει αποκαλυφθεί επίσημα, μέχρι σήμερα δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Αυτό έρχεται να αλλάξει, λοιπόν, χάρη στον Colin Moriarty και το Sacred Symbols podcast του. Πρόκειται για τον πρώην αρχισυντάκτη του IGN, ο οποίος αν και είχε κάποιες αστοχίες, έχει αποκαλύψει έγκυρες πληροφορίες αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ο Moriarty, λοιπόν, επισημαίνει πως το νέο BioShock της ομάδα ανάπτυξης Cloud Chamber θα λαμβάνει χώρα στην δεκαετία του 1960, δηλαδή στην ίδια χρονική περίοδο περίπου με το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι. Όσον αφορά την τοποθεσία, τα γεγονότα θα διαδραματίζονται σε μια φανταστική πόλη της Ανταρκτικής, η οποία είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης και καλυμμένη από πάγο στο 98% της.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο τίτλος θα ονομάζεται BioShock: Borealis και δε θα είναι reboot, αλλά θα συνδέεται άμεσα με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Μια τελευταία σημαντική λεπτομέρεια που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας είναι πως η 2K έχει δώσει μεγάλη ελευθερία στην ομάδα ανάπτυξης, για να παραδώσει ένα πραγματικά «σωστό» BioShock, αφού γνωρίζουν πως το project θα συγκριθεί άμεσα με τα αριστουργηματικά δημιουργήματα του Ken Levine, ο οποίος τώρα ετοιμάζει ένα νέο παιχνίδι με την Ghost Story Games.

Για την ιστορία, οι τελευταία πληροφορίες που είχαμε σχετικά με το τέταρτο BioShock ήθελαν τον τίτλο να έχει open world δομή. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.