Nintendo Switch και Far Cry 6 κυριάρχησαν σε πωλήσεις τον Οκτώβριο

Αποκαλύφθηκαν τα στατιστικά
13 Νοεμβρίου 2021 09:09
Nintendo Switch και Far Cry 6 κυριάρχησαν σε πωλήσεις τον Οκτώβριο

Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του NPD Group, ο Οκτώβριος ήταν μήνας ρεκόρ για την gaming βιομηχανία στην Αμερική. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές ξόδεψαν για hardware, παιχνίδια και αξεσουάρ πάνω από $4.4 δισεκατομμύρια, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση 16% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Far Cry 6, το οποίο ήταν η πιο πετυχημένη νέα κυκλοφορία του Οκτωβρίου. Το παιχνίδι της Ubisoft είναι μάλιστα ήδη η όγδοη εμπορικότερη κυκλοφορία του 2021 γενικότερα, όπως αποκάλυψε ο αναλυτής Mat Piscatella.

Στη δεύτερη θέση των charts συναντάμε το Back 4 Blood, το οποίο είχε την ίδια θέση και στα αποκλειστικά charts που αφορούν μόνο τις πωλήσεις των Xbox τίτλων και μόνο τις πωλήσεις PlayStation τίτλων. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναλυτή, η ένταξη του παιχνιδιού στο Xbox Game Pass φαίνεται πως βοήθησε και τις συνολικές του πωλήσεις.

Ολοκληρώνοντας, στην τρίτη θέση συναντάμε το Metroid Dread, το οποίο τα πήγε περίφημα. Συγκεκριμένα, ο αποκλειστικός τίτλος του Nintendo Switch κατάφερε να σπάσει ρεκόρ, αφού πέτυχε τις περισσότερες πωλήσεις στον launch μήνα του απ’ οποιοδήποτε άλλο Metroid παιχνίδι στην ιστορία του franchise.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις εμπορικότερες κυκλοφορίες του Οκτωβρίου στην αγορά της Αμερικής, όσον αφορά τα συνολικά έσοδα σε δολάρια.

Περνώντας τώρα στο hardware, το Nintendo Switch επέστρεψε στην κορυφή, αφού οι πωλήσεις του δέχθηκαν μια ισχυρή τονωτική ένεση, χάρη στην κυκλοφορία του OLED μοντέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο η πρωτιά ανήκε στο PS5, το οποίο έσπασε το εντυπωσιακό σερί 33 μηνών του Nintendo Switch στο θρόνο των charts του NPD.

Μέχρι στιγμής το PS5 είναι η εμπορικότερη κονσόλα του 2021 όσον αφορά τα συνολικά έσοδα σε δολάρια, αλλά το Nintendo Switch παίρνει την πρωτιά όσον αφορά το συνολικό αριθμό των κονσολών που έχουν πουληθεί φέτος.

Τέλος, το δημοφιλέστερο αξεσουάρ του μήνα ήταν το Xbox Elite Series 2 Wireless Controller, με το PS5 DualSense Wireless Controller να παραμένει το εμπορικότερο της χρονιάς μέχρι τώρα.