Το Elden Ring παραμένει στο θρόνο των gaming πωλήσεων και τον Ιούνιο

Στην αγορά της Αμερικής
18 Ιουλίου 2022 15:27
Το Elden Ring παραμένει στο θρόνο των gaming πωλήσεων και τον Ιούνιο

Το Elden Ring είναι μέχρι στιγμής η εμπορικότερη gaming κυκλοφορία του 2022 στην αγορά της Αμερικής και οι πωλήσεις του συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακές, αφού το παιχνίδι βρέθηκε στην κορυφή των charts και τον Ιούνιο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το NPD Group αποκάλυψε τα στατιστικά του για τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα, όσον αφορά την gaming αγορά των Ηνωμένων Πολιτείων. Κάπως έτσι μάθαμε πως το Elden Ring έμεινε στην κορυφή των πωλήσεων, στην οποία βρίσκεται τους τέσσερις από τους πέντε μήνες του στην αγορά.

Όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες, το Mario Strikers: Battle League του Switch έκανε το ντεμπούτο του στην 3η θέση των charts (τα οποία μετρούν τα έσοδα σε δολάρια), ενώ το F1 22 βρέθηκε οριακά εκτός δεκάδας στην 12η θέση. Το Fire Emblem Warriors: Three Hopes κατέλαβε τη 16η θέση, ενώ το The Quarry ήταν 19ο.

Παραδόξως, το ενδιαφέρον πολλών παικτών στράφηκε σε παλιότερες κυκλοφορίες εντός του Ιουνίου. Για παράδειγμα, το Final Fantasy VII: Remake βρισκόταν προηγουμένως στην 159η θέση, αλλά αυτό το μήνα ανέβηκε στην 9η. Αυτό οφείλεται μάλλον στην ανακοίνωση του sequel, για το οποίο μάθαμε εντός του μήνα στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης επετείου του αρχικού παιχνιδιού. Σύμφωνα με τον αναλυτή του NPD, Mat Piscatella, το Final Fantasy VII: Remake βρισκόταν για τελευταία φορά στην πρώτη 20άδα τον Μάιο του 2020. Άλλα παιχνίδια που επέστρεψαν στα charts είναι το Overwatch εν όψει του sequel (από την 59η στην 5η θέση), το Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: The Hinokami Chronicles (από την 56η στην 14η θέση), το οποίο κυκλοφόρησε τώρα στο Switch, αλλά και το Monster Hunter: Rise (από την 30η στη 13η θέση), μετά την κυκλοφορία του Sunbreak expansion.

Όσον αφορά το hardware, το PlayStation 5 σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις σε δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά και για τον Ιούνιο, με το Switch να προηγείται και στις δύο περιπτώσεις όσον αφορά τον αριθμό των κονσολών που έχουν πουληθεί.

Ακολουθούν αναλυτικά τα είκοσι παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις σε δολάρια εντός του Ιουνίου στην αγορά της Αμερικής:

  1. Elden Ring
  2. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  3. Mario Strikers: Battle League*
  4. MLB: The Show 22^
  5. Overwatch
  6. Mario Kart 8*
  7. Nintendo Switch Sports*
  8. Kirby and the Forgotten Land*
  9. Final Fantasy VII: Remake
  10. Minecraft
  11. Call of Duty: Vanguard
  12. F1 22
  13. Monster Hunter: Rise
  14. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: The Hinokami Chronicles
  15. Super Smash Bros. Ultimate*
  16. Fire Emblem Warriors: Three Hopes*
  17. Sonic Origins
  18. Pokémon Legends: Arceus*
  19. The Quarry*
  20. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις
^ Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις στα Xbox και Switch

Tags: