Το PS5 είναι μπροστά από το PS4 σε πωλήσεις στην Αμερική - Νέα στατιστικά

Αντίστροφη η εικόνα για το Xbox
29 Αυγούστου 2023 16:14
Το PS5 είναι μπροστά από το PS4 σε πωλήσεις στην Αμερική - Νέα στατιστικά

Το PlayStation 5 συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στη αμερικανική αγορά, ξεπερνώντας ακόμη και τον άκρως επιτυχημένο προκάτοχό του, το PlayStation 4.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την Circana (πρώην NPD), χάρη στην τροφοδότηση της αγοράς με πολύ περισσότερο στοκ τον Ιούλιο του 2022, οι πωλήσεις του PS5 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν, κάνοντας την κονσόλα την κορυφαία της εν λόγω αγοράς. Μάλιστα, οι αναλυτές της Circana προβλέπουν ότι το PS5 θα διατηρήσει αυτό το προβάδισμα τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Αν συγκρίνουμε τις πωλήσεις στα αντίστοιχα στάδια του κύκλου ζωής τους, το PS5 βρίσκεται 5% μπροστά από το PlayStation 4 και 87% (!) μπροστά από το PlayStation 3, το οποίο βέβαια είχε μερικά πολύ δύσκολα πρώτα χρόνια εξαιτίας της τρομερά ακριβής αρχικής τιμής του.

Στην αντίπερα όχθη, τα Xbox Series X και Xbox Series S , οι άμεσοι ανταγωνιστές του PS5, έχουν μείνει πίσω από τον προκάτοχό τους, το Xbox One. Αντιστοιχίζοντας ομοίως τα launch dates τους, οι νέες κονσόλες είναι κατά 10% πίσω στις πωλήσεις. Παρόλα αυτά, έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν ένα προβάδισμα της τάξεως του 6% έναντι του Xbox 360, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σύγκρισης.

Με τη σειρά του, το Nintendo Switch δεν έχει μείνει πίσω στην κούρσα των πωλήσεων. Στην αγορά των ΗΠΑ σημείωσε σημαντική άνοδο στις πωλήσεις του τελευταία, ειδικά μετά την κυκλοφορία του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom τον Μάιο. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι τον περασμένο μήνα, το Switch ξεπέρασε τις πωλήσεις του Wii στις ΗΠΑ όσον αφορά όλο τον κύκλο ζωής του. Οι αναφορές δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει σύντομα τις πωλήσεις τόσο του Xbox 360 (που απέχει λιγότερο από ένα εκατομμύριο μονάδες) όσο και του PlayStation 2 (που απέχει λιγότερο από πέντε εκατομμύρια μονάδες).

Όσον αφορά την ευρύτερη βιομηχανία, η Circana προβλέπει ανάπτυξη 3% το 2023, με αναμενόμενα έσοδα που θα φτάσουν τα 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Η αύξηση αυτή αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις hardware, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 19% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των ισχυρών πωλήσεων του PS5.

Επιπλέον, η αγορά των φορητών/handheld υπολογιστών σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο τελευταία, με συσκευές όπως το Steam Deck της Valve και το ASUS ROG Ally να ανοίγουν το δρόμο. Η Circana θεωρεί πως έχουμε να κάνουμε με έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα στον κόσμο του gaming.

Tags: