Spider-Man 2 και PS5 ήταν οι μεγάλοι νικητές των πωλήσεων τον Οκτώβριο

Στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών
16 Νοεμβρίου 2023 17:18
Spider-Man 2 και PS5 ήταν οι μεγάλοι νικητές των πωλήσεων τον Οκτώβριο

Την πρωτιά τόσο στο software όσο και στο hardware κατάφερε να εξασφαλίσει τον Οκτώβριο το PlayStation στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Circana (πρώην γνωστή ως NPD Group) έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας διάφορα στατιστικά στοιχεία για την gaming αγορά των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας πως το Marvel’s Spider-Man 2 ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις τον Οκτώβριο και έγινε αμέσως το 4ο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της χρονιάς, δηλαδή με τις περισσότερες πωλήσεις από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος του μήνα. Οι πωλήσεις του Marvel's Spider-Man 2 σε δολάρια κατά τον launch μηνά του ξεπέρασαν κατά διψήφιο ποσοστό εκείνες του πρώτου Marvel's Spider-Man τον Σεπτέμβριο του 2018.

Συνεχίζοντας, το Super Mario Bros. Wonder έκανε το ντεμπούτο του ως το Νο.2 παιχνίδι του Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή κατατάσσεται ως το 21ο παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις του 2023 από την αρχή του έτους, χωρίς να λαμβάνονται όμως υπόψη οι ψηφιακές του πωλήσεις, μιας και η Nintendo δε δίνει αυτά τα στοιχεία στα φώτα της δημοσιότητας.

Περνώντας στις κονσόλες, το PS5 παρέμεινε για άλλον έναν μήνα η πλατφόρμα με τις καλύτερες πωλήσεις τόσο σε δολάρια όσο και σε μονάδες τον περασμένο μήνα. Τα Xbox Series X/S ήρθαν δεύτερα σε πωλήσεις σε δολάρια, ενώ το Switch κατέλαβε τη δεύτερη θέση όσον αφορά των αριθμό των μονάδων που πουλήθηκαν.

Οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ για gaming hardware, περιεχόμενο και αξεσουάρ μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι τον Οκτώβριο, στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Για αυτό ευθύνεται εν μέρει η αλλαγή της κυκλοφορίας του του Call of Duty από τον Οκτωβρίου του 2022 στο Νοέμβριο φέτος.

Ακολουθούν αναλυτικά τα 20 Premium παιχνίδια με τις καλύτερες πωλήσεις των Οκτώβριο στις ΗΠΑ:

  1. Marvel’s Spider-Man 2
  2. Super Mario Bros. Wonder
  3. Assassin’s Creed: Mirage
  4. Madden NFL 24
  5. EA Sports FC 24
  6. Mortal Kombat 1
  7. UFC 5
  8. NHL 24
  9. Sonic Superstars
  10. Hogwarts Legacy
  11. Call of Duty Modern Warfare 2 (2022)
  12. Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1
  13. NBA 2K24
  14. Starfield
  15. Elden Ring
  16. The Crew: Motorfest
  17. Forza Motorsport (2023)
  18. Star Wars Jedi Survivor
  19. Minecraft
  20. Lords of the Fallen
Tags: