Νέο μεγάλο ορόσημο πωλήσεων για τη σειρά Persona

Συνεχίζεται η εξαιρετική πορεία των τίτλων της Atlus
25 Οκτωβρίου 2021 13:38
Νέο μεγάλο ορόσημο πωλήσεων για τη σειρά Persona

Η πασιγνωστη σειρά JRPG παιχνιδιών Persona έφτασε ένα νέο μεγάλο εμπορικό ορόσημο, αφού έχει ξεπεράσει πλέον τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις. Συγκεκριμένα, από τα δεδομένα της τελευταία οικονομικής αναφοράς της Sega Samy προκύπτει πως μεταξύ του Μαρτίου 2020 και του Μαρτίου 2021, τα παιχνίδια της σειράς πούλησαν περίπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα. 

Στο μεγάλο αυτό επίτευγμα του franchise βοήθησαν ιδιαίτερα οι δυο πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της Atlus. Αναλυτικότερα, μέχρι τον Ιούνιο του 2021 το Persona 5 Golden πούλησε 1 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ το Persona 5 Strikers ξεπέρασε τα 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τον Απρίλιο του 2021, όπως σημειώνει το PersonaCentral.

Από την άλλη, το βασικό franchise Megami Tensei, spin-off του οποίου αποτελούν τα Persona, έχει πουλήσει 17.7 εκατομμύρια αντίτυπα, ωστόσο η Sega Sammy σημειώνει πως στο νούμερο αυτό συνυπολογίζονται και οι πωλήσεις των pachinko machines.

Εν τέλει, η δημοφιλία της σειράς, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει φτάσει ακόμη στο ζενίθ της και το μέλλον φαντάζει πολλά υποσχόμενο. Μάλιστα, η εταιρία έχει υποσχεθεί πως σύντομα θα έρθουν περισσότερες ανακοινώσεις για την 25η επέτειο του franchise, όποτε ίσως να μην απέχουμε πολύ ακόμη και από την ανακοίνωση κάποιου νέου κεφαλαίου.