20 μέρες μετά το Diablo 2 Resurrected έχει ακόμη προβλήματα με τους servers του
Το Diablo II: Resurrected έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Σεπτεμβρίου και παρόλο που έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την κυκλοφορία του, οι παίκτες ταλαιπωρούνται ακόμη από προβλήματα με τους servers και χαμένη πρόοδο.
Ακολουθώντας, λοιπόν, τα χνάρια του Warcraft III: Reforged, το Resurrected είναι ο δεύτερος ιστορικός τίτλος της εταιρίας που επιστρέφει για να βομβαρδιστεί με αρνητικές κριτικές. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα των servers έχουν εξοργίσει την κοινότητα, η οποία αντέδρασε με review-bombing στο Metacritic. Κάπως έτσι το παιχνίδι έχει πλέον «κόκκινη» βαθμολογία 3.4 από τους χρήστες, με πάνω από 1500 κριτικές.
Μιας και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, η Blizzard αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει, μέσα από μια γιγαντιαία, γεμάτη τεχνικές λεπτομέρειες ανάρτηση στα επίσημα forums της. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε:
Τα προβλήματα με τους servers δεν προκαλούνται από ένα μόνο πρόβλημα. Λύνουμε κάθε ζήτημα όταν προκύπτει, τόσο με προσωρινές λύσεις όσο και με πιο μακροπρόθεσμες αρχιτεκτονικές αλλαγές. Ένας μικρός αριθμός παικτών έχει χάσει την πρόοδο των χαρακτήρων του. Ωστόσο, από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε απώλεια λόγω διακοπής λειτουργίας των servers θα περιορίζεται σε λίγα λεπτά προόδου. Αυτό δεν αποτελεί πλήρη λύση για εμάς και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Η ομάδα μας, μαζί με τη βοήθεια και άλλων στη Blizzard, εργάζεται για να φέρει την εμπειρία του ένα επίπεδο που θα θεωρείται καλό για όλους.
Παράλληλα, η Blizzard αποκάλυψε πως το παιχνίδι χρησιμοποιεί πολλά τμήματα από τον αρχικό κώδικα του Diablo II από το 2000. Παρόλο που έχουν γίνει αναβαθμίσεις, υπάρχει ακόμη legacy κώδικας στα συστήματα που είναι υπεύθυνα για τα game creation και joining, καθώς και για πολλές διεργασίες που αφορούν την διαχείριση της βάσης δεδομένων. Μιας και οι συνήθειες των παικτών έχουν αλλάξει, ο αρχικός κώδικας δε μπορεί να ανταπεξέλθει και για παράδειγμα η δημιουργία πολλαπλών new games για το farming αντικειμένων μπορεί να υπερφορτώσει εύκολα τους servers.
Επομένως, η ομάδα εστιάζει τις της προσπάθειές σε τρεις λύσεις:
- Αρχικά θα περιορίσει τον αριθμό των ενεργειών που γίνονται στη βάση δεδομένων για την δημιουργία και το joining παιχνιδιών.
- Δεύτερον θα εφαρμοστεί ένα login queue σύστημα για να διατηρηθεί ο αριθμός των παικτών σε ασφαλή επίπεδα, χωρίς να υπερφορτώνονται οι servers. Καθώς γίνονται οι υπόλοιπες παρασκηνιακές αλλαγές, ο αριθμός των επιτρεπτών ταυτόχρονων παικτών θα αυξάνεται.
- Τέλος, η ομάδα θα σπάσει τον σημαντικό κώδικα σε μικρότερα τμήματα για να είναι πιο διαχειρίσιμα και να μπορούν να ενημερωθούν γρηγορότερα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της εταιρίας μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάρτηση πατώντας εδώ.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.