Ο δημιουργός της σειράς Yakuza αποχωρεί και επίσημα από τη SEGA

Έπειτα από περίπου 30 χρόνια στην εταιρία
09 Οκτωβρίου 2021 19:10
Ο δημιουργός της σειράς Yakuza αποχωρεί και επίσημα από τη SEGA

Τελικά η φήμη που σας μεταφέραμε αποδείχθηκε αληθινή. Ο Toshihiro Nagoshi, δημιουργός της σειράς Yakuza, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη SEGA μετά από σχεδόν 30 χρόνια. Ο λόγος είναι πιθανότατα για να ιδρύσει ένα νέο στούντιο με τη NetEase, όπως προκύπτει από το αρχικό ρεπορτάζ του Bloomberg.

O Nagoshi αποχαιρέτησε το Ryu Ga Gotoku Studio και τους fans της σειράς Yakuza με ένα ειδικό μήνυμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε:

Από σήμερα, ένα νέο Ryu Ga Gotoku Studio γεννιέται και μέσα απ’ αυτό θα συνεχιστεί η σειρά.

Αν και δε ξέρω με βεβαιότητα τι θα δημιουργήσουν, πιστεύω ότι η νέα γενιά θα ενισχύσει περαιτέρω τα θεμέλια που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα προσφέρει σπουδαία παιχνίδια στον κόσμο. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει και αυτοί να συνεχίσουν να μαθαίνουν, να προκαλούν τον εαυτό τους και να βελτιώνονται. Σας ζητώ να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις προσπάθειες του στούντιο.

Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμησή μου σε όλους σας. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας! Μείνετε συντονισμένοι για πολλές νέες αρχές!

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη SEGA και το Ryu Ga Gotoku Studio αποχώρησε και ο Daisuke Sato, ο οποίος ήταν ο παραγωγός της σειράς.

Για την ιστορία, ο Nagoshi εργάζεται στη SEGA από το 1989, αρχικά για το AM2 studio, υπό την καθοδήγηση του Yu Suzuki. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στα Virtua RacingVirtua Fighter και Daytona USA, ενώ ήταν ο co-director του ιστορικού Shenmue. Το 2000 ο Nagoshi ανέλαβε το Amusement Vision στούντιο της SEGA, το οποίο δημιούργησε τα Super Monkey Ball και F-Zero GX/AX. Το πλούσιο βιογραφικό του δε σταματά όμως εκεί, αφού το 2005 έφερε στην αγορά τη σειρά Yakuza που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια.

Tags: