Αποχωρεί ο επικεφαλής των παιχνιδιών του Google Stadia

Για να αναλάβει έναν άλλο ρόλο εντός της εταιρίας
13 Σεπτεμβρίου 2021 09:12
Αποχωρεί ο επικεφαλής των παιχνιδιών του Google Stadia

Ο ‘director for games’ του Google Stadia, Jack Buser, αφήνει πίσω του τη game streaming πλατφόρμα, αναλαμβάνοντας μια νέα θέση εντός της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο νέος ρόλος του είναι ‘director of global gaming solutions’ του Google Cloud τμήματος και θα περιλαμβάνει ευρύτερα καθήκοντα στο YouTube και άλλες cloud λύσεις της Google, συμπεριλαμβανομένου και του Stadia.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ZDnet, ο Buser θα αναλάβει το νέο του πόστο σήμερα, Δεύτερα 13 Σεπτεμβρίου και θα δίνει αναφορά στον αντιπρόεδρο των επιχειρηματικών λύσεων της εταιρίας, Lori Mitchell-Keller. Η αλλαγή αυτή δείχνει για άλλη μια φορά πως η Google εστιάζει κυρίως τις gaming προσπάθειές της στην έκδοση third-party τίτλων.

Μιλώντας στο προαναφερθέν μέσο, ένας αντιπρόσωπος της Google δήλωσε:

Το Google Cloud έχει απίστευτο momentum σε όλες τις βιομηχανίες και το gaming είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους επενδύουμε.

Παράλληλα, ο Mitchell-Keller δήλωσε:

Η πρόσληψη του Jack απεικονίζει τη συνεχή επένδυση του Google Cloud σε μια παγκόσμια gaming στρατηγική που βάζει πρώτους τους καταναλωτές. Τα πέντε χρόνια του στην Google θα βοηθήσουν να ανοίξουν πόρτες για ευρύτερες στρατηγικές συνεργασίες με πελάτες σε όλο το YouTube, το Stadia και πολλά άλλα.

Για την ιστορία, ο Jack προηγουμένως είχε διάφορους υψηλόβαθμους ρόλους στο PlayStation, έχοντας εργαστεί στα PlayStation Now, PlayStation Plus και PlayStation Home.