Android εφαρμογές στις Xbox κονσόλες; - Η Microsoft το δοκιμάζει

Το χαρακτηριστικό των Windows 11 και στις gaming κονσόλες;
04 Σεπτεμβρίου 2021 10:47
Android εφαρμογές στις Xbox κονσόλες; - Η Microsoft το δοκιμάζει

Ένα από το πιο αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 είναι η υποστήριξη Android εφαρμογών, η οποία δυστυχώς δε θα είναι διαθέσιμη όταν το λειτουργικό σύστημα θα γίνει διαθέσιμο στις 5 Οκτωβρίου. Η Microsoft χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την ανάπτυξη του και όπως φαίνεται δοκιμάζει και κάτι αναπάντεχο…να τρέξει Android εφαρμογές και στις Xbox κονσόλες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακάλυψε το XDA, το υποσύστημα των Windows που θα επιτρέπει να τρέξουν οι Android εφαρμογές εμφανίστηκε στο Microsoft Store των Windows 11. Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως στις προδιαγραφές του αναφέρεται ως πλατφόρμα και το Xbox One, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει ότι αφορά και τα Xbox Series X|S, τα οποίο αξιοποιούν το ίδιο κοινό λειτουργικό σύστημα.

Για την ώρα η Microsoft δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά όπως φαίνεται πειραματίζεται με τις Android εφαρμογές και στις Xbox κονσόλες. Σίγουρα το Instagram ή το Tik Tok δε θα ήταν ιδιαίτερα βολικά στο Xbox και στην τηλεόραση του σαλονιού, αλλά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα επέτρεπε στους χρήστες Xbox να αξιοποιήσουν επιπλέον πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως το Discord και το Zoom, καθώς και να τρέξουν τη γιγαντιαία βιβλιοθήκη mobile παιχνιδιών του Android. Βέβαια, το αν οι κάτοχοι κονσολών θέλουν να παίξουν mobile παιχνίδια στην τηλεόρασή τους είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα για μια άλλη φορά...