PS5: Κυκλοφόρησε αθόρυβα το ολοκαίνουργιο μοντέλο – Η περίεργη αλλαγή του

Διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων της Αυστραλίας
23 Αυγούστου 2021 13:49
PS5: Κυκλοφόρησε αθόρυβα το ολοκαίνουργιο μοντέλο – Η περίεργη αλλαγή του

Πριν από περίπου ένα μήνα σας ενημερώσαμε για το νέο PS5 μοντέλο που ετοίμαζε η Sony, όπως είχε ανακαλύφθηκε από το επίσημο ιαπωνικό manual που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του PlayStation. Τελικά το νέο PS5 μοντέλο όχι απλώς είναι πραγματικό, αλλά έφτασε ήδη στα ράφια των καταστημάτων, όπως ανακάλυψε το μέσο από την Αυστραλία Press-Start

Ο λόγος που η Sony δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα απλό revision που φέρνει πολύ μικρές αλλαγές. Αντίστοιχα revisions κυκλοφορούσαν τακτικά και για τις προηγούμενες PlayStation κονσόλες στο παρελθόν.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο μοντέλο έχει κωδική ονομασία CFI-1102A, σε αντίθεση με τον κωδικό CFI-1000 του αρχικού PS5. Ποιες είναι όμως οι αλλαγές του;

Το νέο PS5 είναι ελαφρύτερο

Όχι, δεν είναι το PS5 Slim, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον ως “PS5 Light”. Αναλυτικότερα, η νέα αυτή έκδοση ζυγίζει 300 γραμμάρια λιγότερο από την launch έκδοση. Η διαφορά εντοπίστηκε στο σχετικό τμήμα του manual με τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος.

Το νέο PS5 έχει διαφορετική βίδα

Το μειωμένο βάρος δεν είναι η μοναδική αλλαγή, αφού η Sony έκανε μια ακόμη…περίεργη τροποποίηση. Συγκεκριμένα, η βίδα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία για την στερέωση της βάσης που είναι απαραίτητη για την οριζόντια και την κάθετη τοποθέτηση του PS5 έχει αλλάξει. Η νέα βίδα πλέον έχει πιο χοντρό κεφάλι, το οποίο μάλιστα έχει και ειδική επιφάνεια για να μπορεί να περιστρέφεται πιο εύκολα με το χέρι. Αυτό σημαίνει πως από εδώ και στο εξής δε θα είναι απαραίτητο στις περισσότερες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσετε κατσαβίδι για να στήσετε την κονσόλα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ακολουθεί μια φωτογραφία της νέα βίδας από την κονσόλα που βρήκε το Press-Start.

Άγνωστο πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα CFI-1102A έκδοση του PS5 έχει ανακαλυφθεί μόνο στην Αυστραλία για την ώρα και δε γνωρίζουμε αν περιλαμβάνει άλλες εσωτερικές αλλαγές. Από την άλλη, με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται πως οι αλλαγές αφορούν και το βασικό μοντέλο του PS5 με το Blu-ray drive, αλλά και το PS5 Digital Edition. Τέλος, το πότε η νέα έκδοση της κονσόλας θα έρθει στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων παραμένει άγνωστο.


Για την ιστορία, ο CFO της Sony είχε πρωτοαναφερθεί σε μια νέα έκδοση του PS5 τον Απρίλιο, για να μπορέσει η εταιρία να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη chips. Μάλιστα, φημολογείται πως η Sony ετοιμάζει και ένα σημαντικότερο redesign, με επεξεργαστή των 6nm, που θα έρθει το 2022.