Το τέταρτο Syberia παιχνίδι έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι περιπέτειες της Kate Walker συνεχίζονται
22 Αυγούστου 2021 13:27
Το τέταρτο Syberia παιχνίδι έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τέταρτο κεφάλαιο της αγαπημένης για πολλούς adventure σειράς Syberia απέκτησε επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο λόγος γίνεται για το Syberia: The World Before, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 10 Δεκεμβρίου.

Το The World Before λαμβάνει χώρα σε διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους. Συγκεκριμένα, έχουμε δύο timelines. Στο πρώτο η Kate Walker επιστρέφει, με την ιστορία της να διαδραματίζεται το 2004. Το δεύτερο timeline αφορά μια νέα playable χαρακτήρα, τη 17χρονη πιανίστρια Dana Roze, η οποία ζει στη δύσκολη εποχή του 1937 και αγωνίζεται ενάντια στη διαφαινόμενη φασιστική απειλή λίγο πριν τις αρχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε το παιχνίδι πριν την κυκλοφορία του, υπάρχει ήδη διαθέσιμος δωρεάν ο πρόλογος στα Steam και GOG. Η τελική έκδοσή του θα καταφθάσει στις δύο αυτές πλατφόρμες, καθώς και στο Epic Games Store.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση της ημερομηνία κυκλοφορίας.

Για την ιστορία, το πρώτο Syberia κυκλοφόρησε το 2002, καταφέρνοντας να κερδίσει πολλούς λάτρεις του adventure genre χάρη στη σουρεαλιστική ιστορία του, με μια δικηγόρο από την Αμερική που ταξιδεύει για να αναλάβει την πώληση ενός πρώην εργοστασίου κρυμμένο στις Γαλλικές Άλπεις. Το δεύτερο παιχνίδι ήρθε δύο χρόνια αργότερα, ωστόσο η σειρά μπήκε έπειτα στον πάγο για 15 χρόνια. Εν τέλει το Syberia 3 έφτασε το 2017, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει θετικές εντυπώσεις, με παράπονα για τεχνικά προβλήματα και κακές σχεδιαστικές επιλογές. Παρ’ όλ’ αυτά η σειρά δεν ακυρώθηκε για πάντα, όπως πίστευαν πολλοί τότε, και η συνέχεια αναμένεται εν τέλει σε μερικούς μήνες από τώρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο αρχικός δημιουργός της σειράς και director του τέταρτου κεφαλαίου, Benoît Sokal, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή νωρίτερα φέτος.