Ο δημιουργός των Syberia, Benoît Sokal, έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 66 ετών
30 Μαΐου 2021 12:13
Ο δημιουργός των Syberia, Benoît Sokal, έφυγε από τη ζωή

Ο Benoît Sokal, δημιουργός του gaming franchise Syberia, δυστυχώς έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια. Αυτή η δυσάρεστη είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη γαλλική εταιρία, Microids, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο στο site της, επιβεβαιώνοντας ότι ο Sokal πέθανε στις 28 Μαΐου, μετά από μάχη με μία μακροχρόνια αρρώστια.

Ο Βέλγος καλλιτέχνης έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις δουλειές του στη gaming βιομηχανία, με την πιο γνωστή δημιουργία του να είναι η Syberia σειρά παιχνιδιών. Ωστόσο, το πρώτο παιχνίδι στο οποίο εργάστηκε ήταν το Amerzone της Microids που κυκλοφόρησε το 1999 και ήταν βασισμένο στο Inspector Canardo του L'Amerzone.

Ένας αληθινός οραματιστής και εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης, ο Benoît άφησε το ανεξίτηλο σημάδι του στην ιστορία της Microids. Δούλεψε σκληρά για να μοιραστεί το όραμά του με τον κόσμο, ξεκινώντας το 1999 με το Amerzone.

O Benoît είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία των Syberia παιχνιδιών, μια σειρά στην οποία μετέφερε υπέροχα την αγάπη του για την Ανατολική Ευρώπη, με μοναδικές περιπέτειες που λατρεύτηκαν από fans.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Sokal μαζί με την Microids και το γαλλικό στούντιο Koalabs, δούλευαν μαζί στο επερχόμενο Syberia: The World Before.