Το Steam Deck μπορεί να γίνει κατά κάποιον τρόπο φορητή Xbox κονσόλα

Ο επικεφαλής του Xbox συγχαίρει την Valve
17 Αυγούστου 2021 13:20
Το Steam Deck μπορεί να γίνει κατά κάποιον τρόπο φορητή Xbox κονσόλα

Η αποκάλυψη του Steam Deck, της νέας φορητής κονσόλας της Valve που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες καλοκαιρινές gaming ανακοινώσεις, τραβώντας τα βλέμματα της κοινότητας. Τώρα, το δικό του λιθαράκι στη συζήτηση έρχεται να προσθέσει ο επικεφαλής του Xbox τμήματος της Microsoft, Phil Spencer.

Αναλυτικότερα, ο Spencer επισκέφτηκε τη Valve και μίλησε με διάφορα από τα βασικά στελέχη της, όπως ο Gabe Newell, σχετικά με τη νέα φορητή κονσόλα. Ο Spencer έφυγε από τη Valve με το δικό του Deck, το οποίο και χρησιμοποιεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Μεταφέροντας, λοιπόν, τις εντυπώσεις του, ο Spencer τόνισε ότι το Deck είναι μια πολύ καλή συσκευή, μένοντας ικανοποιημένος από την οθόνη και τον χειρισμό.

Όπως ήταν φυσικό, ο επικεφαλής του Xbox δοκίμασε και διάφορα από τα παιχνίδια της εταιρίας του στο Steam Deck. Έτσι, τόνισε ότι το Age of Empires και το Halo αφήνουν πολύ ωραία αίσθηση στο Steam Deck, ενώ η φορητή κονσόλα μπορεί να μετατραπεί κατά κάποιον τρόπο και σε ένα κανονικό φορητό Xbox, αφού υποστηρίζει την streaming υπηρεσία xCloud με καλά αποτελέσματα.

Ο Spencer έκλεισε το μήνυμά του συγχαίροντας τη Valve, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω.

Το Steam Deck είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία ξεκινώντας από τα €419. Οι παραγγελιές που γίνονται πλέον αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2022. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βίντεο των Unboxholics πατώντας εδώ.