ΦΗΜΗ: Έρχονται φέτος remasters για τα GTA San Andreas, GTA Vice City και GTA 3

Επιστρέφουν τα λατρεμένα παιχνίδια;
13 Αυγούστου 2021 12:37
ΦΗΜΗ: Έρχονται φέτος remasters για τα GTA San Andreas, GTA Vice City και GTA 3

Μπορεί η gaming κοινότητα να ανυπομονεί για το Grand Theft Auto 6, αλλά όπως φαίνεται πριν την έλευση του πολυαναμενόμενου sequel θα έρθει πρώτα μια γερή δόση νοσταλγίας. Αναλυτικότερα, το γύρο του διαδικτύου κάνουν τον τελευταίο καιρό φήμες που θέλουν τη Rockstar Games να ετοιμάζει remasters των θρυλικών Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City και Grand Theft Auto San Andreas.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν η Take-Two κινήθηκε νομικά απέναντι σε μερικά παλιά mods για τους εν λόγω τίτλους. Αργότερα, οι εικασίες φούντωσαν για τα καλά όταν η μητρική εταιρία της Rockstar Games ανακοίνωσε επίσημα πως έχει στα σκαριά τρία remasters που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

Τώρα, περισσότερο λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει το Kotaku. Το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο ανακάλυψε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητας μέσα από ένα αναλυτικό ρεπορτάζ. Όπως τονίζει το μέσο, οι πηγές του έχουν μεγάλο ιστορικό επιβεβαιωμένων πληροφοριών σχετικά με το GTA Online και το Red Dead Online και τώρα αποκαλύπτουν πως έρχονται remasters για τα Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City και Grand Theft Auto San Andreas.

Υπεύθυνη για τα remasters είναι η Rockstar Dundee (προηγουμένως γνωστή ως Ruffian Games). Η ανάπτυξη γίνεται χρησιμοποιώντας την Unreal Engine και σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ οι νέες αυτές εκδόσεις των παιχνιδιών θα συνδυάζουν παλιά και νέα γραφικά, θυμίζοντας ως ένα βαθμό "τις αρχικές εκδόσεις, αλλά με πολλά mods". Παράλληλα, το UI θα βελτιωθεί, ενώ το gameplay θα μείνει όσο πιο πιστό γίνεται στις αρχικές εμπειρίες του PS2.

Για την ιστορία, το Kotaku αναφέρει πως τα remasters των GTA τίτλων αρχικά προορίζονταν ως μπόνους για όσους αγοράσουν τις next-gen εκδόσεις του GTA 5. Ωστόσο, τα σχέδια της εταιρίας άλλαξαν και πλέον στην αγορά αναμένεται να καταφθάσει ένα ξεχωριστό πακέτο και με τα τρία remasters, το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές του Νοεμβρίου για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch, PC, Stadia, καθώς και για τις mobile συσκευές. Βέβαια, είναι πιθανό οι PC εκδόσεις και τα mobile ports να λάβουν καθυστέρηση για το 2022.

Κλείνοντας, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η Rockstar έχει πλέον στα σχέδια της να επαναφέρει διάφορα παιχνίδια από την πλούσια βιβλιοθήκη της και έτσι αν το αρχικό αυτό εγχείρημα γνωρίσει επιτυχία, ενδέχεται να δούμε και remasters για άλλα GTA ή και για το πρώτο Red Dead Redemption.