Ανακαλύφθηκε νέα PS5 έκδοση και έχει ίσως την πιο περίεργη αλλαγή

Είναι κάτι που μάλλον δεν περίμενε κανείς
21 Ιουλίου 2021 10:47
Ανακαλύφθηκε νέα PS5 έκδοση και έχει ίσως την πιο περίεργη αλλαγή

Οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταφέρει έγιναν πραγματικότητα. Η Sony επισήμως ετοιμάζει μια νέα έκδοση του PS5 που έχει δύο μικρές διαφορές. Συγκεκριμένα, στα ράφια των ιαπωνικών καταστημάτων σύντομα θα φτάσει μια έκδοση του PlayStation 5 Digital Edition με κωδικό CFI-1100B, όπως προκύπτει από το καινούργιο επίσημο ιαπωνικό manual που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του PlayStation.

Το νέο PS5 είναι ελαφρύτερο

Όχι, δεν είναι το PS5 Slim, αλλά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον ως “PS5 Light”. Αναλυτικότερα, η νέα αυτή έκδοση ζυγίζει 3.6 κιλά. Αυτό σημαίνει πως είναι 300 γραμμάρια ελαφρύτερη από την launch έκδοση που είχε κωδικό CFI-1000B. Η διαφορά εντοπίστηκε στο σχετικό τμήμα του manual με τις τεχνικές προδιαγραφές, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το νέο PS5 έχει διαφορετική βίδα

Το μειωμένο βάρος δεν είναι όμως η μοναδική αλλαγή, αφού η Sony έκανε μια ακόμη…περίεργη τροποποίηση. Συγκεκριμένα, η βίδα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία για την στερέωση της βάσης που είναι απαραίτητη για την οριζόντια και την κάθετη τοποθέτηση του PS5 έχει αλλάξει. Η νέα βίδα πλέον έχει πιο χοντρό κεφάλι, το οποίο μάλιστα έχει και ειδική επιφάνεια για να μπορεί να περιστρέφεται πιο εύκολα με το χέρι. Αυτό σημαίνει πως από εδώ και στο εξής δε θα είναι απαραίτητο στις περισσότερες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσετε κατσαβίδι για να στήσετε την κονσόλα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Άγνωστο πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα CFI-1100B έκδοση του PS5 έχει ανακαλυφθεί μόνο στην Ιαπωνία και δε γνωρίζουμε αν περιλαμβάνει άλλες εσωτερικές αλλαγές. Συγχρόνως, δεν είναι γνωστό ακόμη αν οι δύο παραπάνω αλλαγές θα βρουν το δρόμο τους και στο βασικό μοντέλο του PS5 με το Blu-ray drive, καθώς και πότε η νέα έκδοση της κονσόλας θα έρθει στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων.

Για την ιστορία, ο CFO της Sony είχε πρωτοαναφερθεί σε μια νέα έκδοση του PS5 τον Απρίλιο, για να μπορέσει η εταιρία να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη chips. Μάλιστα, φημολογείται πως η Sony ετοιμάζει και ένα σημαντικότερο redesign, με επεξεργαστή των 6nm, που θα έρθει το 2022.