Εξαιρετική πορεία για το Ratchet & Clank: Rift Apart στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όσον αφορά τη retail αγορά
22 Ιουνίου 2021 20:43
Εξαιρετική πορεία για το Ratchet & Clank: Rift Apart στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ratchet & Clank: Rift Apart κατάφερε ένα σπάνιο επίτευγμα στην retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού πούλησε 2% περισσότερα αντίτυπα στη δεύτερη εβδομάδα του απ’ ότι στην πρώτη. Με τις περισσότερες κυκλοφορίες συμβαίνει το αντίθετο, αφού βλέπουν τις πωλήσεις τους να πέφτουν σημαντικά τη δεύτερη εβδομάδα, ακόμα και κατά 70%. Εβδομαδιαία αύξηση των πωλήσεων βλέπουμε συνήθως σε παιχνίδια όπως τα Just Dance που δεν έχουν πολλές προ-παραγγελίες (για να υπολογιστούν στην πρώτη εβδομάδα) και απευθύνονται κυρίως στο casual κοινό που δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο να προβεί σε day one αγορές.

Το Ratchet & Clank: Rift Apart σίγουρα απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό από τις προηγούμενες αποκλειστικότητες του PS5 (Returnal και Demon's Souls), ωστόσο δε μπορεί να χαρακτηριστεί και casual κυκλοφορία. Επομένως, το επίτευγμά του αποδίδεται στην "ένεση" από PS5 στοκ που δέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πολλά καταστήματα μάλιστα είχαν ειδικά bundles της κονσόλας με το παιχνίδι.

Η δεύτερη θέση των charts είναι σίγουρα αναπάντεχη, αφού την κατέλαβε το Minecraft Dungeons που σκαρφάλωσε 28 θέσεις, με αύξηση πωλήσεων 758%. Αυτό οφείλεται στη γενναία έκπτωση της Switch έκδοσης από το βρετανικό κατάστημα Curry's. Το FIFA 21, λοιπόν, συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση, με τα Mario Kart 8: Deluxe και Resident Evil: Village να ακολουθούν.

Περνώντας στις νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας, το Metro Exodus: Complete Edition κατέφθασε στα PS5 και Xbox Series X|S, με το PS5 να απολαμβάνει το 77% των πωλήσεων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου.

  1. Ratchet & Clank: Rift Apart
  2. Minecraft Dungeons
  3. FIFA 21
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Resident Evil: Village
  6. Animal Crossing: New Horizons
  7. Spider-Man: Miles Morales
  8. Minecraft (Switch)
  9. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  10. Grand Theft Auto 5