Η EA ανοίγει νέο στούντιο με πρώην στέλεχος της ομάδας του Shadow of Mordor

Άγνωστο παραμένει το όνομα της ομάδας
22 Μαΐου 2021 11:03
Η EA ανοίγει νέο στούντιο με πρώην στέλεχος της ομάδας του Shadow of Mordor

Η Electronic Arts συνεχίζει τις επενδύσεις και τις εξαγορές και έτσι μετά την Codemasters που ενσωμάτωσε πρόσφατα στο δυναμικό της, τώρα ιδρύει ένα νέο στούντιο. Συγκεκριμένα, η EA σύστησε μια νέα ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Kevin Stephens, πρώην αντιπρόεδρος της Monolith Productions (Shadow of Mordor, Shadow of War).

Για την ώρα η ομάδα δεν έχει όνομα, ωστόσο γνωρίζουμε πως τα γραφεία της βρίσκονται στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε και μια σημαντική πληροφορία για το πρώτο παιχνίδι πάνω στο οποίο θα εργαστεί η ομάδα, το genre του. Αναλυτικότερα, το νεοσύστατο στούντιο της EA ετοιμάζει ένα open-world action-adventure, το οποίο ίσως να δανείζεται στοιχεία του Star Wars Jedi: Fallen Order.

Συγκεκριμένα, στο στούντιο θα εργαστεί και η πρώην πρόεδρος της Monolith, Samantha Ryan, η οποία δήλωσε:

Τα action-adventure αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό genre για τη βιομηχανία μας, αλλά και για εμάς εδώ στην EA.

Οι παίκτες και οι fans αυτών των παιχνιδιών είναι τρομερά παθιασμένοι και προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου genres. Πρόσφατα είχαμε και επιτυχία με το Star Wars Jedi: Fallen Order και θα θέλαμε να ψυχαγωγήσουμε περισσότερους fans με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για κάποιο καινούργιο IP ή για κάποιο νέο κεφάλαιο εδραιωμένου franchise. Ωστόσο, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το νέο στούντιο της EA και το παιχνίδι που ετοιμάζει μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.