Το Twitch τιμωρεί την διασημότερη ‘Hot Tub’ streamer, Amouranth

Αφαιρώντας την δυνατότητα να βγάζει χρήματα από διαφημίσεις
19 Μαΐου 2021 10:55
Το Twitch τιμωρεί την διασημότερη ‘Hot Tub’ streamer, Amouranth

Η Kaitlyn Siragusa, γνωστή με το διαδικτυακό της παρατσούκλι ‘Amouranth’ είναι μια από τις διασημότερες γυναίκες streamers του Twitch και πλέον δε μπορεί να βγάλει χρήματα από τις διαφημίσεις στο κανάλι της.

Συγκεκριμένα, η Amouranth εκμεταλλεύεται το πρόσφατο trend των ‘hot tub streams’, προσελκύοντας κάθε φορά χιλιάδες ταυτόχρονους θεατές. Σε αυτά τα live streams, οι streamers κάθονται σε υδρομασάζ φορώντας μαγιό και παίζουν βιντεοπαιχνίδια, συζητούν με το chat ή κάνουν άλλες δραστηριότητες.

Τα εν λόγω streams είναι αφορμή πολλών συζητήσεων σχετικά με την πλατφόρμα τελευταία, με το Twitch να δηλώνει ωστόσο παλαιότερα στο Kotaku πως δεν παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας περί γύμνιας. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία άλλαξε, όπως φαίνεται, τη στάση της και έλαβε δράση, τιμωρώντας τη διασημότερη streamer της νέας αυτής ‘hot tub’ κατηγορίας, την Amouranth.

Για την ώρα η εταιρία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη τοποθέτηση σχετικά με αυτή την ενέργεια.

Στην αντίπερα όχθη, η Amouranth μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter δήλωσε:

Χθες πληροφορήθηκα ότι το Twitch ανέστειλε επ' αόριστον τις διαφημίσεις στο κανάλι μου.

Το Twitch δεν με προσέγγισε με κανέναν τρόπο.  Εγώ χρειάστηκε να ξεκινήσω τη συζήτηση, αφού αντιλήφθηκα, χωρίς καμία προειδοποίηση, ότι όλα τα έσοδα από τις διαφημίσεις είχαν εξαφανιστεί από τα στατιστικά του καναλιού μου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, η Amouranth πραγματοποίησε ένα νέο live stream, όπου καθόταν στο γνώριμο hot tub της, διαβάζοντας τα σχόλια του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε μάλιστα:

Το πρόβλημα δεν είναι ότι το Twitch μου αφαίρεσε τις διαφημίσεις. Είναι ότι το έκανε χωρίς καμία διευκρίνιση για το ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές του. Το ξέραμε ότι αυτό έρχεται. Όλοι το περίμεναν. Κανείς όμως δεν περίμενε να συμβεί χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία.

Μάλιστα, η Amouranth εξέφρασε ανακούφιση που έχει διευρύνει τις ροές εισόδων την και δε βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις του Twitch, παρόλο που αποτελούν αξιοσημείωτο μέρος του εισοδήματός της. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως πλέον βγάζει χρήματα από τα Instagram, OnlyFans και YouTube κανάλια της, καθώς και από sponsorships, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν είναι όλοι οι streamers τόσο τυχεροί.