Η Coalition των Gears of War ετοιμάζει πολλαπλά next-gen projects με Unreal Engine 5

Το στούντιο κάνει μετάβαση σε ανάπτυξη τίτλων νέας γενιάς
11 Μαΐου 2021 11:49
Η Coalition των Gears of War ετοιμάζει πολλαπλά next-gen projects με Unreal Engine 5

Πέρα από τη Ninja Theory που είχε αποκαλύψει πως το Senua's Saga: Hellblade II θα κάνει τη μετάβαση στην Unreal Engine 5, καθώς και την inXile entertainment που αναπτύσσει το νέο μεγάλο της RPG με την προηγμένη μηχανή γραφικών της Epic Games, τώρα άλλη μια ομάδα των Xbox Game Studios έρχεται να κάνει μια αντίστοιχη ανακοίνωση.

Ο λόγος γίνεται για την The Coalition των πρόσφατων Gears of War παιχνιδιών, η οποία ανακοίνωσε πως κάνει τη μετάβαση στην ανάπτυξη τίτλων για τις κονσόλες νέας γενιάς και συγχρόνως αφήνει πίσω της την Unreal Engine 4, για την υπερσύγχρονη Unreal Engine 5. Το στούντιο τονίζει πως πάντα τα Gears ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας και επίδειξη για τις δυνατότητες της Unreal και έτσι η ομάδα φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η ανακοίνωση αναφέρει πως η Coalition αναπτύσσει πολλαπλά projects που θα δούμε στα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το στούντιο δεν έχει καταπιαστεί αποκλειστικά και μόνο με το κλείσιμο της ιστορίας της Kait με το Gears 6, αλλά συγχρόνως ετοιμάζει και κάτι ακόμη. Η ανακοίνωση μάλιστα συμβαδίζει με το χείμαρρο της φημολογίας που πρόσφατα ήθελε την ομάδα να ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο IP μαζί φυσικά με το Gears 6.

Τέλος, όσον αφορά το Gears 5, η ομάδα θα συνεχίζει να το υποστηρίζει, αλλά τα Operations 7 και 8 θα είναι τα τελευταία αξιοσημείωτα πακέτα νέου περιεχομένου.