Το BioShock 4 θα είναι open world παιχνίδι

Νέες πληροφορίες στα φώτα της δημοσιότητας
13 Απριλίου 2021 10:44
Το BioShock 4 θα είναι open world παιχνίδι

Για άλλη μια φορά μαθαίνουμε φρέσκες πληροφορίες για το νέο κεφάλαιο της λατρεμένης BioShock σειράς, μέσα από αγγελίες θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού αναζητά 17 άτομα για διάφορους ρόλους, πράγμα που σημαίνει πως η παραγωγή έχει περάσει μάλλον το pre-production στάδιο και αρχίζει να κλιμακώνεται.

Μεταξύ άλλων, το στούντιο ψάχνει έναν senior writer, ο οποίος θα αναλάβει να "να δώσει ξανά σάρκα και οστά στον κόσμο του BioShock". Μάλιστα, η αγγελία συνεχίζει επισημαίνοντας: "Ελπίζουμε να βρούμε κάποιον που μπορεί να δημιουργήσει character-driven ιστορίες που θα έχουν αντίκτυπο για τους παίκτες, σε ένα open-world περιβάλλον."

Όπως γνωρίζαμε ήδη, το παιχνίδι δε θα λαμβάνει χώρα ούτε στο βυθό του ωκεανού, στην σκοτεινή Rapture, ούτε στην πόλη στον ουρανό, στη μαγευτική Columbia. Από μια αγγελία που είχε ανακαλυφθεί πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε μάθει πως αντιθέτως το BioShock 4 θα μας μεταφέρει σε έναν καινούργιο φανταστικό κόσμο. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε πως ο τίτλος θα έχει open world δομή.

Πέρα απ’ αυτό, το στούντιο αναζητά έναν AI προγραμματιστή για να "βελτιώσει το σχεδιασμό και να οριστικοποιήσει τις υλοποιήσεις ενός συστήματος αστικού πλήθους και ενός συστήματος φυλετικής οικολογίας, για μια AI που θα είναι μερικές φορές εχθρική".

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το παιχνίδι περιγράφεται για άλλη μια φορά ως ένα "AAA narratively-driven FPS, γεμάτο χαρακτήρα και προσωπικότητα", ενώ μια άλλη αγγελία αναζητά έναν senior world designer για να "συνδυάσει set-pieces που έχουν επιμεληθεί οι developers με AI-συμπεριφορά που προκύπτει από τις ενέργειες του παίκτη, για τη δημιουργία ενός ζωντανού κόσμου που προσφέρει ποικιλία σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού".

Για την ιστορία, το νέο BioShock είχε ανακοινωθεί επίσημα το 2019 και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το νεοσύστατο εσωτερικό στούντιο της 2K Games, Cloud Chamber. Ο αρχικός δημιουργός των BioShock, Ken Levine, δεν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στο project, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Tags: