ΦΗΜΗ: Ο Hideo Kojima σε συζητήσεις με το Xbox για το επόμενο παιχνίδι του

Ο δημιουργός των Metal Gear και Death Stranding ετοιμάζει το επόμενο βήμα
08 Απριλίου 2021 12:46
ΦΗΜΗ: Ο Hideo Kojima σε συζητήσεις με το Xbox για το επόμενο παιχνίδι του

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την κυκλοφορία του Death Stranding και πλέον η φημολογία σχετικά με το επόμενο παιχνίδι της Kojima Productions έχει αρχίσει να φουντώνει. Τώρα, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει ο έμπιστος δημοσιογράφος του GamesBeat, Jeffrey Grubb, ο οποίος πρόσφατα έχει ένα μεγάλο σερί έγκυρων διαρροών και ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η gaming κοινότητα είκαζε πως η Kojima Productions βρίσκεται πίσω από το Abandoned που ανακοινώθηκε για το PS5. Αυτό συνέβη εξαιτίας του στούντιο που αναπτύσσει τον τίτλο, αφού οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν του είναι ελάχιστες, ξυπνώντας αναμνήσεις για το τρικ που είχε κάνει ο Hideo Kojima στο παρελθόν με το υποτιθέμενο Moby Dick Studio.

Εν τέλει, φαίνεται πως ο ταλαντούχος Ιάπωνας δημιουργός έχει άλλα σχέδια. Όπως μεταφέρει το νέο ρεπορτάζ του Grubb, η Kojima Productions αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με την Microsoft, η οποία ενδέχεται να αναλάβει χρέη publisher για το επόμενο παιχνίδι του στούντιο. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την αποκλειστική του κυκλοφορία σε Xbox κονσόλες και PC, καθώς και τη διάθεσή του στην συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί, αλλά ο Grubb τονίζει πως ο Kojima είναι η αιχμή του δόρατος για ένα ευρύτερο σχέδιο της Microsoft σχετικά με το Ιαπωνικό κοινό και περιεχόμενο, στο οποίο θέλει να εστιάσει εκ νέου.

Για την ιστορία, ο επικεφαλής του Xbox τμήματος στη Microsoft, Phil Spencer, είχε αφήσει ένα αντίστοιχο υπονοούμενο σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, αφού πίσω στο ράφι του είχε τοποθετημένο το αγαλματίδιο της μασκότ της Kojima Productions, τον Ludens, δίπλα σε ένα Xbox λογότυπο.