Τέλος εποχής: Αλλάζει όνομα το Xbox Live 

Αποκαλύφθηκε ο λόγος

Τέλος εποχής: Αλλάζει όνομα το Xbox Live

Είναι πλέον επίσημο. Η Microsoft κάνει rebrand ή μάλλον ‘debrand’ μια από τις ιστορικότερες πτυχές του Xbox. Ξεχάστε, λοιπόν, το Xbox Live και υποδεχθείτε το Xbox network.

Η αλλαγή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη για τους beta testers του dashboard των κονσολών, οι οποίοι παρατήρησαν ότι πηγαίνοντας να ανεβάσουν κάποιο screenshot στο cloud, η κονσόλα έγραφε πως θα ανέβουν στο Xbox network και όχι στο Xbox Live. Έπειτα, η εταιρία επιβεβαίωσε την αλλαγή και μιλώντας στο The Verge, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας τόνισε:

Η αλλαγή από το ‘Xbox Live’ στο ‘Xbox network’ έχει ως στόχο να διαχωρίσει τις παρασκηνιακές υπηρεσίες από τις Xbox Live Gold συνδρομές.

Η Microsoft χρησιμοποιεί την ονομασία Xbox Live για τις δικτυακές υποδομές του οικοσυστήματός της εδώ και 18 χρόνια, από την εποχή του πρώτου Xbox. Πλέον η ονομασία θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται πρακτικά μόνο για την συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live Gold.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία προσεχώς θα σταματήσει να ζητά Xbox Live Gold συνδρομή για τα free-to-play παιχνίδια στις Xbox κονσόλες, όπως το Fortnite. Ακόμη δε γνωρίζουμε πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή, αλλά η Microsoft φαίνεται πως βαδίζει προς μιας γενικότερη απόσυρση του Xbox Live Gold, κάτι που φημολογούνταν έντονα πριν μερικούς μήνες.

Για την ιστορία, μέχρι και ο Larry Hryb άλλαξε το παρατσούκλι του και πλέον είναι γνωστός ως “Xbox’s Major Nelson” αντί για “Xbox Live’s Major Nelson”.

1 σχολιο(α)