Η σειρά Little Nightmares τελειώνει; – Η Tarsier Studios θα εστιάσει σε νέο IP

Νέες δηλώσεις
22 Φεβρουαρίου 2021 10:16
Η σειρά Little Nightmares τελειώνει; – Η Tarsier Studios θα εστιάσει σε νέο IP

Όπως όλα δείχνουν, η σειρά Little Nightmares μάλλον θα σταματήσει στο δεύτερο κεφάλαιο ή θα αλλάξει developer. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το IGN, η Embracer, μητρική εταιρία της Tarsier Studios αποκάλυψε πως το στούντιο θα εστιάσει σε ένα νέο IP στο μέλλον.

Σχετικά με αυτό, ο CEO της Tarsier, Andreas Johnsson, δήλωσε:

Τα τελευταία 6 χρόνια, η αποστολή μας στην Tarsier Studios ήταν να δημιουργήσουμε μαγευτικούς κόσμους. Το Little Nightmares ήταν η πρώτη μας προσπάθεια και εξελίχθηκε σε τεράστια επιτυχία. Προσωπικά λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο το Little Nightmares έχει αποκτήσει fans σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ετών. Από το fan art, τις εκτεταμένες θεωρίες για το σενάριο και τις γνήσιες αντιδράσεις, ήταν εκπληκτικό να τα παρακολουθείς όλα αυτά. Η συνεργασία μας με την Bandai Namco Entertainment Europe ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική, άκουσαν το δημιουργικό μας όραμα και πήραν κατάκαρδα τις τρελές ιδέες και τις φιλοδοξίες μας.

Παρ’ όλ’ αυτά, είναι γλυκόπικρο αίσθημα που ανακοινώνουμε ότι αφήνουμε πίσω μας τον κόσμο του Little Nightmares, αφού είναι κάτι που θα αγαπάμε για πάντα εδώ στο στούντιο. Ωστόσο, από τη στιγμή που αποκτηθήκαμε από τον Όμιλο Embracer τον Δεκέμβριο του 2019, είναι πλέον καιρός να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο, να δημιουργήσουμε νέα IP και να εξερευνήσουμε νέους κόσμους. Προσωπικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος όταν βλέπω τι δημιουργεί το στούντιο μας και μετράω αντίστροφα τις μέρες μέχρι να καλωσορίσουμε ξανά τους fans μας.

Η κίνηση αυτή πιθανότητα οφείλεται στην κατοχή των πνευματικών δικαιωμάτων. Το Little Nightmares IP ανήκει στην Bandai Namco, παρόλο που αναπτύχθηκε από την Tarsier. Αυτό σημαίνει πως η Embracer, η οποία αγόρασε το στούντιο το 2019, δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτό το franchise και θέλει το στούντιο να χαράξει ένα νέο μονοπάτι.

Το μέσο ρώτησε την Bandai αν σκοπεύει να συνεχίσει το franchise χωρίς την αρχική ομάδα ανάπτυξης, η οποία δήλωσε:

Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή, αλλά δεδομένου ότι λάβαμε τόση αγάπη από τους fans σε όλο τον κόσμο με την κυκλοφορία του Little Nightmares 2, αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι για να προσφέρουμε περισσότερο περιεχόμενο στο μέλλον.