Η Techland τονίζει ξανά πως δεν έχει εξαγοραστεί από τη Microsoft

Μετά την πρόσφατη έντονη φημολογία
15 Φεβρουαρίου 2021 09:24
Η Techland τονίζει ξανά πως δεν έχει εξαγοραστεί από τη Microsoft

Την τελευταία περίοδο έχουμε δει πολλαπλές μεγάλης κλίμακας εξαγορές να λαμβάνουν χώρα στη gaming βιομηχανία, από κολοσσούς όπως η Tencent, η EA και η Microsoft. Τώρα, στο επίκεντρο της φημολογίας βρέθηκε για άλλη μια φορά η πολωνική ομάδα ανάπτυξης Techland των Dying Light παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, μια φήμη που ξεκίνησε από το gaming forum XboxEra, ήθελε η Microsoft να αγοράζει το στούντιο και να μετατρέπει το επερχόμενο Dying Light 2 σε χρονική αποκλειστικότητα.

Το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις, αναγκάζοντας για άλλη μια φορά την Techland να προβεί σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ο community Manager της εταιρίας δήλωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

Λαμβάνω πολλά μηνύματα σχετικά με την εξαγορά του Dying Light, οπότε θα απαντήσω εδώ:

Αυτή είναι η ίδια φήμη που έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα χρόνο πριν και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Η Techland είναι ένα ανεξάρτητο στούντιο και δεν έχει εξαγοραστεί από κάποιον publisher.

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η μόνη εικασία που κυκλοφορεί σχετικά με την Techland. Το επόμενο παιχνίδι του στούντιο, το Dying Light 2, είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Microsoft στην E3 2018. Μετά την παρουσίασή του και στο σόου της επόμενης χρονιάς, ο τίτλος χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για πάνω από ένα χρόνο, κάνοντας την κοινότητα να αναρωτιέται αν συμβαίνει κάτι παρασκηνιακά.

Μάλιστα, το στούντιο έχασε τον writer του project, Chris Avellone, ο οποίος αποχώρησε μετά από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, ενώ αποχώρησε μετά από 22 χρόνια και ο narration designer της ομάδας. Αυτές οι εξελίξεις έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά, με την ομάδα να υπόσχεται πως φέτος θα μοιραστεί επιτέλους περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του παιχνιδιού.