ΦΗΜΗ: Η Microsoft προσπαθεί να φέρει όλες τις μεγάλες εταιρίες στο Xbox Game Pass

Η Bethesda και η ΕΑ είναι μόνο η αρχή;
11 Ιανουαρίου 2021 11:31
ΦΗΜΗ: Η Microsoft προσπαθεί να φέρει όλες τις μεγάλες εταιρίες στο Xbox Game Pass

Μόλις πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε σχετικά με τις φήμες πως η Microsoft βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ubisoft για να φέρει παιχνίδια της, όπως τα Assassin’s Creed και Far Cry, στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass. Εν τέλει φαίνεται πως τα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας είναι αρκετά πιο μεγαλεπήβολα, αφού νέες φήμες κάνουν λόγο για προσέγγιση όλων των μεγάλων publishing εταιρειών για αντίστοιχες συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, επί του θέματος τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά ο γνωστός δημοσιογράφος του Windows Central, Jez Corden, ο οποίος έχει διαρρεύσει αμέτρητες πληροφορίες σχετικά με το Xbox στο παρελθόν. Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Xbox Two Podcast, δήλωσε:

Η Microsoft δεν εξασφάλισε το EA Play και είπε: «Θα σταματήσουμε εδώ». Όχι, βάζουν τα δυνατά τους, προσπαθώντας να κάνουν όλους τους publishers να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Game Pass.

Δεν είναι μόνο η Ubisoft για παράδειγμα, έχω ακούσει πως μιλάμε με πρακτικά όλους τους μεγάλους publishers.

Για την ιστορία, λίγο πριν την εκπνοή του 2020 η Microsoft ανακοίνωσε τη γιγάντια εξαγορά της Bethesda έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αυτή, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα όλα τα παιχνίδια της να έρχονται από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους στο Xbox Game Pass. Παράλληλα, στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ενσωματώθηκε στο Game Pass και η συνδρομητική υπηρεσία EA Play.

Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft θέλει πάση θυσία να αυξήσει τους συνδρομητές του Xbox Game Pass και μεγάλες κινήσεις βρίσκονται ενδεχομένως στον ορίζοντα.