Όχι, δε φταίει η Duracell που τα χειριστήρια του Xbox έχουν αποσπώμενες μπαταρίες

Η Microsoft καταρρίπτει τη φημολογία
08 Ιανουαρίου 2021 20:33
Όχι, δε φταίει η Duracell που τα χειριστήρια του Xbox έχουν αποσπώμενες μπαταρίες

Τις τελευταίες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα ρεπορτάζ του Stealth Optional που αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα χειριστήρια του Xbox κάνουν ακόμη χρήση αποσπώμενων μπαταριών εξαιτίας μια πολύχρονης συμφωνίας με τη Duracell.

Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του marketing manager της Duracell στο Ηνωμένο Βασιλείου, Luke Anderson, ο οποίος τόνισε:

Η συμφωνία είναι να παρέχουμε την μπαταρία για τις Xbox κονσόλες και επίσης τις μπαταρίες για τα χειριστήρια. Έχει ήδη κρατήσει αρκετό καιρό και νομίζω ότι πρέπει να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Η δήλωση αυτή ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου και έτσι η Microsoft έσπευσε σε διευκρινήσεις για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Eurogamer, όχι, δε φταίει η Duracell που τα χειριστήρια του Xbox έχουν αποσπώμενες μπαταρίες. Αναλυτικότερα, η Microsoft δήλωσε:

Σκόπιμα προσφέρουμε επιλογές στους καταναλωτές, όσον αφορά τις λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα βασικά Xbox Wireless Controllers.

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση AA μπαταριών από οποιαδήποτε μάρκα, το Xbox Rechargeable Battery, λύσεις φόρτισης από τους συνεργάτες μας ή το USB-C καλώδιο, το οποίο μπορεί να τροφοδοτήσει το χειριστήριο, όταν είναι συνδεμένο στην κονσόλα ή τον υπολογιστή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα που τα χειριστήρια του Xbox βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η Microsoft διεξήγαγε μια δημοσκόπηση σχετικά με το αν οι παίκτες της πλατφόρμας θα ήθελαν η εταιρία να υιοθετήσει μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έφερε στο προσκήνιο το DualSense. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό πατώντας εδώ.