Ντεμπούτο-ρεκόρ για το PS5 στην Αμερική, αλλά το Switch πούλησε πάλι περισσότερο

Ασταμάτητη η υβριδική κονσόλα της Nintendo
12 Δεκεμβρίου 2020 11:17
Ντεμπούτο-ρεκόρ για το PS5 στην Αμερική, αλλά το Switch πούλησε πάλι περισσότερο

Το NPD Group, επίσημη εταιρία έρευνας αγοράς για τον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική, δημοσίευσε τα στατιστικά του για το Νοέμβριο. Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μήνες των τελευταίων ετών όσον αφορά την στατιστική ανάλυση της βιομηχανίας, αφού είχαμε την κυκλοφορία των κονσολών νέας γενιάς, με το ντεμπούτο των PlayStation 5 και PlayStation 5 Digital Edition, καθώς και των Xbox Series X και Xbox Series S.

Συνολικά, οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν το ποσό ρεκόρ των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λογισμικό, hardware και αξεσουάρ. Σε σύγκριση με τον περσινό Νοέμβριο έχουμε τεράστια αύξηση, της τάξεως του 35%. Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, τα ταμεία της gaming βιομηχανίας στην Αμερική έχουν γεμίσει με 44.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα όσον αφορά το hardware, δαπανήθηκαν 1.4 δις δολάρια (αύξηση 58%), χάρη φυσικά στην άφιξη της νέας γενιάς.

Το PlayStation 5 ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, λαμβάνοντας ως κριτήριο τα συνολικά χρήματα που ξόδεψαν οι καταναλωτές. Το σύστημα της Sony κατάφερε να σπάσει ρεκόρ και πέτυχε το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο από οποιαδήποτε άλλη κονσόλα στην Αμερική, όσον αφορά τον αριθμό των συστημάτων που πουλήθηκαν, αλλά και τις πωλήσεις σε δολάρια. Το ρεκόρ μέχρι πρότινος ανήκε στο PlayStation 4 και είχε επιτευχθεί το Νοέμβριο του 2013.

Αυτή είναι ωστόσο η μία προοπτική, αφού ο πραγματικός βασιλιάς ήταν για άλλον ένα μήνα το Nintendo Switch. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo έμεινε απτόητη από την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X|S και σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις μέσα στο Νοέμβριο, λαμβάνοντας ως κριτήριο τον αριθμό των συστημάτων που πουλήθηκαν συνολικά. Επισήμως, το Nintendo Switch είναι η εμπορικότερη κονσόλα στην Αμερική για 24 συνεχόμενους μήνες. Μέσα στο Νοέμβριο το Switch και το Switch Lite πούλησαν 1.35 εκατομμύρια μόνο στην Αμερική. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, μόνο στην Αμερική έχουν πουληθεί 6.92 εκατομμύρια Switch κονσόλες.

Περνώντας τώρα στα Xbox Series X και Xbox Series S, τα next-gen συστήματα της Microsoft δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις launch πωλήσεις του Xbox One. Ωστόσο, ο αναλυτής του NPD Group τονίζει ότι το ντεμπούτο όλων των νέων κονσολών ήταν εξαιρετικό, αφού ξεπούλησαν παντού σε λίγα λεπτά. Φαίνεται πως ο όγκος των πωλήσεων εξαρτήθηκε πλήρως από τον αριθμό των κονσολών που κατάφερε να κατασκευάσει η κάθε εταιρία.

Παρακάτω θα βρείτε και μερικές λίστες με τα εμπορικότερα παιχνίδια στην αγορά της Αμερικής, με το Call of Duty: Black Ops Cold War να κυριαρχεί.

Τα εμπορικότερα παιχνίδια του Νοεμβρίου:

  1. Call of Duty: Black Ops: Cold War
  2. Assassin’s Creed: Valhalla
  3. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  4. Madden NFL 21
  5. NBA 2K21*
  6. Hyrule Warriors: Age of Calamity*
  7. Watch Dogs: Legion
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. FIFA 21
  10. Demon’s Souls
  11. Mario Kart 8: Deluxe*
  12. Super Mario 3D All-Stars*
  13. Just Dance 2021
  14. New Super Mario Bros. U Deluxe*
  15. Luigi’s Mansion 3*
  16. Mario Kart Live: Home Circuit
  17. Super Smash Bros. Ultimate*
  18. Marvel’s Avengers
  19. Mortal Kombat 11
  20. Ghost of Tsushima

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις.

Τα εμπορικότερα παιχνίδια του 2020 μέχρι στιγμής:

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Call of Duty: Black Ops: Cold War
  3. Animal Crossing: New Horizons*
  4. Madden NFL 21
  5. The Last of Us: Part II
  6. Ghost of Tsushima
  7. Star Wars: Jedi: Fallen Order
  8. Mario Kart 8: Deluxe*
  9. Assassin’s Creed: Valhalla
  10. Final Fantasy VII: Remake

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις.