Η καθυστέρηση του Halo Infinite δεν εμπνέει ανησυχία λέει ο Phil Spencer

Ο ισχυρός άνδρας του Xbox δείχνει την εμπιστοσύνη του στην 343 Industries
12 Νοεμβρίου 2020 14:30
Η καθυστέρηση του Halo Infinite δεν εμπνέει ανησυχία λέει ο Phil Spencer

Όπως είναι γνωστό, το περασμένο καλοκαίρι μετά την προβολή των πρώτων gameplay πλάνων του πολυαναμενόμενου Halo Infinite, η κοινή γνώμη της κοινότητας διχάστηκε. Κύριος λόγος ήταν φυσικά ο τεχνικός και οπτικός τομέας του παιχνιδιού, ο οποίος δεν φάνταζε στα μάτια πολλών ως next-gen. Τα πράγματα ωστόσο για την 343 Industries φάνηκαν να είναι αρκετά ταραχώδη μετά το show, με αποχωρήσεις και καθυστερήσεις να λαμβάνουν μέρος μερικές μόλις εβδομάδες μετά, γεννώντας εύλογα απορίες και δυσπιστία σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Απάντηση σε όλα αυτά ωστόσο, φαίνεται να δίνει το «αφεντικό» του Xbox Phil Spencer, οποίος μέσω μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο GameSpot, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας πως οι αποχωρήσεις και οι καθυστερήσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην βιομηχανία.  

Μερικές φορές αυτό που βγαίνει προς τα έξω στον τύπο ή ακόμα κι όταν ανακοινώνονται εσωτερικά αποφάσεις, στην πραγματικότητα έχουν ληφθεί μήνες πριν. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πιθανότητα να μην συγχρονιστούν απόλυτα όλα αυτά. Να είστε σίγουροι πως έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη το feedback των fans το καλοκαίρι. Τόσο για την καθυστέρηση, όσο και για το τι περίμεναν. Ήταν λάθος από την μεριά μας να ανοίξουμε το show τον Ιούλιο με το Halo Infinity και μερικές βδομάδες μετά να ακυρώσουμε αμέσως την κυκλοφορία του. Λαμβάνω σοβαρά τα συναισθήματα των fan και των πελατών μας. Δημιουργήσαμε την προσδοκία πως το παιχνίδι θα είναι launch τίτλος και μετά γκρεμίσαμε αμέσως αυτή την προσδοκία. Ήταν μεγάλο λάθος.

Στη συνέχεια μιλώντας για την επικεφαλής της 343, Bonnie Ross και την επιστροφή των βετεράνων του Halo Joseph Staten και Pierre Hintze δήλωσε:

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Bonnie και την ομάδα της που πλέον περιλαμβάνει τους Joe και Pierre. Νιώθω καλά σχετικά με τη βλέψη αυτής της ομάδας. Πραγματικά δεν ανησυχώ για την 343. Πιστεύω είναι υγειές όταν ο κύκλος εργασιών αλλάζει χέρια, γιατί χρειαζόμαστε άτομα με κίνητρα πάνω σε αυτό που δουλεύουν.  

Κλείνοντας, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά πως το τμήμα του Xbox επιθυμεί να αγοράσει περισσότερα στούντιο.

Οι gamers χρειάζονται παιχνίδια. Χτίσαμε αυτές τις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες, ώστε να παραδώσουμε τα καλύτερα παιχνίδια σε όλους. Αυτός, είναι και ο λόγος σαφώς που χρειαζόμαστε μεγάλο απόθεμα first party ομάδων. Η Bethesda σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των στούντιό μας, όμως θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί έξω ψάχνοντας για περισσότερες ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτούμε συνεχώς τις υπηρεσίες και τις πλατφόρμες μας με σπουδαία παιχνίδια.