Remasters κλασικών παιχνιδιών της LucasArts έρχονται στο Xbox Game Pass

Ενώ ο Tim Schafer μιλά για τα παιχνίδια
18 Οκτωβρίου 2020 14:10
Remasters κλασικών παιχνιδιών της LucasArts έρχονται στο Xbox Game Pass

Με αφορμή το γεγονός πως τα remasters κλασικών τίτλων της LucasArts έρχονται στο Xbox Game Pass, ο Major Nelson σε ένα πρόσφατο Xbox Podcast, μίλησε με τον θρυλικό δημιουργό Tim Schafer για τα παιχνίδια, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα γίνουν διαθέσιμα στους συνδρομητές της υπηρεσίας, τόσο για τις κονσόλες Xbox όσο και για το PC στις 29 Οκτωβρίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 90 και αποτελούν κλασική αξία στο χώρο των adventures βιντεοπαιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα, το Day of the Tentacle, το οποίο κυκλοφόρησε το 1993, είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας σε καρτουνίστικο στυλ, το οποίο έχει να κάνει με το ταξίδι στο χρόνο και την πλύση εγκεφάλου. Τρείς αταίριαστοι φίλοι θα αναγκαστούν να συνεργαστούν μεταξύ τους, προκειμένου να σταματήσουν ένα κακό μεταλλαγμένο πλοκάμι από το να κατακτήσει τον κόσμο.

Το Full Throttle κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1995 και περιστρέφεται γύρω από την ιστορία ενός ηγέτη μιας συμμορίας μοτοσικλετιστών, τον Ben Throttle, ο οποίος παγιδεύεται σε μια χαοτική περιπέτεια φόνου με…πολλές μοτοσυκλέτες.

Όσο για το Grim Fandango, πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα και πολυβραβευμένα adventures όλων των εποχών, το οποίο συνδυάζει το film noir στοιχείο με το τη Μεξικάνικη λαογραφία. Αφορά την ιστορία του Manny Calavera, ενός ταξιδιωτικού πράκτορα για νεκρούς, ο οποίος μεταφέρει τις ψυχές από τον πάνω στον κάτω κόσμο. Ωστόσο, μετά από κάθε μεταφορά, δουλειά του είναι να βρει το καλύτερο ταξιδιωτικό πακέτο για τους πελάτες του, το οποίο καθορίζεται ανάλογα με την ζωή που έκανε ο πεθαμένος. Ο Manny, αναγκάζεται να γίνει ντετέκτιβ, όταν ανακαλύπτει μια πλεκτάνη της εταιρίας όπου δουλεύει. Η αναζήτησή του, τον οδηγεί σε μια ιστορία διαφθοράς, απάτης και δολοφονιών.

Οι remastered εκδόσεις των παιχνιδιών θα είναι διαθέσιμες στο Xbox Games Pass για Xbox κονσόλες και PC από τις 29 Οκτωβρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ανάλογο βίντεο με την συνέντευξη του διάσημου δημιουργού, Tim Schafer.