Το Xbox Series X είναι και πιο δροσερό και πιο αθόρυβο από τα Xbox One X και PS4 Pro (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με πολλαπλές δοκιμές
17 Οκτωβρίου 2020 08:54
Το Xbox Series X είναι και πιο δροσερό και πιο αθόρυβο από τα Xbox One X και PS4 Pro (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τέλος στις αβάσιμες ιντερνετικές εικασίες ήρθαν να βάλουν τα previews του Xbox Series X. Συγκεκριμένα, διάφορα από τα μέσα του εξωτερικού και YouTubers όπως ο Austin Evans, που έχουν ήδη στην κατοχή τους την κονσόλα, επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα υπερθέρμανσης.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές με ειδικά ευαίσθητα μικρόφωνα που μετρούν με ακρίβεια τα ντεσιμπέλ, αλλά και με θερμικές κάμερες που μετρούν τη θερμοκρασία. Έτσι, λοιπόν, προκύπτει πως το Xbox Series X είναι και πιο δροσερό και πιο ήσυχο από τα Xbox One X και PS4 Pro.

Σύμφωνα με τις δοκιμές του δημοσιογράφου του VentureBeat, Jeffrey Grubb, η μέση θερμοκρασία του Xbox Series X παίζοντας Hitman 2 φτάνει τους 47.7 °C. Στο ίδιο in-game επίπεδο, το Xbox One X έφτασε τους 52.1 °C, με το PS4 Pro να είναι το πιο καυτό, φτάνοντας τους 62.5 °C.

Ακολουθεί το σχετικό γράφημα.

Ομοίως, το Everyeye.it διαπίστωσε με θερμικές κάμερες  πως η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε η κονσόλα παίζοντας το Dirt 5 στα 120 FPS ήταν οι 49  °C.

Το tweakers.net έκανε αντίστοιχες δοκιμές με το Red Dead Redemption 2 και το Xbox Series X έφτασε τους 48 °C, την ώρα που στην ίδια δοκιμή, το Xbox One X ήταν αξιοσημείωτα πιο ζεστό με 65 °C.

Όσον αφορά τώρα την φασαρία, το Xbox Series X καταφέρνει και παραμείνει “δροσερό”, χωρίς να κάνει σχεδόν καθόλου θόρυβο. Από τις δοκιμές του παραπάνω μέσου προκύπτουν οι εξής τιμές για τα επίπεδα θορύβου:

Xbox One X στο κεντρικό μενού - 27DB
Xbox Series X στο κεντρικό μενού - 24DB

Xbox One X σε παιχνίδι - 38DB
Xbox Series X σε παιχνίδι - 25DB

Εντυπωσιακό είναι πως παρόλο που η κονσόλα είναι πολύ πιο δυνατή, καταναλώνει και αρκετά λιγότερη ενέργεια, αφού είναι κατασκευασμένη χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες της AMD. Συγκεκριμένα, την ώρα του παιχνιδιού το Series X καταναλώνει 128W, ενώ το Xbox One X χρειάζεται 180W.

Παρακάτω θα βρείτε και το σχετικό βίντεο του Austin Evans, το οποίο επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω αποτελέσματα.