Τέλος εποχής για το Nintendo 3DS, την κονσόλα που άλλαξε πολλά στη βιομηχανία

Σταμάτησε η παραγωγή της επίσημα από την Nintendo
17 Σεπτεμβρίου 2020 11:34
Τέλος εποχής για το Nintendo 3DS, την κονσόλα που άλλαξε πολλά στη βιομηχανία

Χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο επιτυχημένες φορητές κονσόλες της Nintendo είναι το 3DS που έκανε ποδαρικό στην αγορά το 2011, φέρνοντας μια μικρή «επανάσταση» στις φορητές συσκευές, αφού μπορούσε να αναπαράγει 3D εφέ, χωρίς την ανάγκη ειδικών γυαλιών μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται stereoscopic. Πλέον, όπως θα γνωρίζετε η Nintendo για πρώτη φορά από το 1989 είναι εταιρία που διατηρεί μία κονσόλα στην αγορά, αφού δεν κράτησε την παράδοσή της μιας φορητής και οικιακής κονσόλας, λόγω της υβριδικής φύσης του Nintendo Switch.

Τώρα, όπως μάθαμε από το Gameindustry.biz, η ιαπωνική εταιρία σταμάτησε την παραγωγή του 3DS νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι έβαλε τέλος και επίσημα στη δημοφιλή φορητή κονσόλα. Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και μέσα από το επίσημο site της Nintendo.

Ο εκπρόσωπος της Nintendo είπε συγκεκριμένα στο Gamesindustry.biz:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η παραγωγή του Nintendo 3DS έχει σταματήσει. Τα παιχνίδια της Nintendo και τρίτων εταιριών για την οικογένεια του 3DS θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα στο Nintendo eShop, στο Nintendo.com και σε καταστήματα λιανικής.

Η υπάρχουσα βιβλιοθήκη περισσότερων από 1.000 παιχνιδιών περιέχει πολλούς τίτλους με υψηλές κριτικές και μπορεί να προσφέρει περιεχόμενο πολλά χρόνια ακόμα. Προς το παρόν, δεν έχουμε σχέδια να τερματίσουμε τυχόν υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες για την οικογένεια συστημάτων του Nintendo 3DS.

Τα online παιχνίδια, το Nintendo eShop, η re-download δυνατότητα, καθώς και το περιεχόμενο που έχετε αγοράσει ψηφιακά θα συνεχίσουν τα βρίσκονται στην φορητή κονσόλα και θα είναι προσβάσιμα μελλοντικά.

Τέλος, το Nintendo 3DS από την ημέρα κυκλοφορίας του (26/02/11 για Ιαπωνία, 25/03/11 για Ευρώπη) έως και τις 30 Ιουνίου 2020 έχει πουλήσει πάνω από 75,9 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως.