Από το πουθενά μόλις κυκλοφόρησε ενημέρωση λογισμικού για το Nintendo 3DS

Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά την τελευταία αναβάθμιση
23 Μαΐου 2023 16:22
Από το πουθενά μόλις κυκλοφόρησε ενημέρωση λογισμικού για το Nintendo 3DS

Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται, από το πουθενά, η Nintendo μόλις κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού για το Nintendo 3DS.

Συγκεκριμένα, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά από το αρχικό ντεμπούτο του φορητού συστήματος, το update με κωδικό έκδοσης 11.17.0-50U μόλις έγινε διαθέσιμο. Πρόκειται για το πρώτο update της κονσόλας μετά από σχεδόν έναν χρόνο, αφού τελευταία φορά η Nintendo έκανε αλλαγές στο λογισμικό του συστήματος πέρυσι το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα patch notes που δημοσίευσε η εταιρία στην ιστοσελίδα της, η εν λόγω ενημέρωση εστιάζει στη σταθερότητα του συστήματος και κάνει μικρές τροποποιήσεις για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών. Πρόκειται για μια έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά η Nintendo για τα μικρά updates των κονσολών της που φέρνουν παρασκηνιακές αλλαγές. Ωστόσο, σύμφωνα με μια ανάρτηση που μοιράστηκε στο Twitter ο John Linneman του Digital Foundry, το patch εξαλείφει κάποια κενά που επέτρεπαν exploits για homebrew λογισμικό στην κονσόλα.

Για την ιστορία, το Nintendo 3DS αποσύρθηκε επίσημα από την αγορά το Σεπτέμβριο του 2021. Μέχρι και το Μάρτιο του 2020 η φορητή κονσόλα και οι διάφορες παραλλαγές της είχαν πουλήσει συνολικά 75.77 εκατομμύρια. Φέτος τον Μάρτιο, η Nintendo έκλεισε οριστικά και το Nintendo eShop για το 3DS, αλλά και για το Nintendo Wii U. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.