Ημερομηνία για το οριστικό κλείσιμο του Nintendo eShop στα 3DS και Wii U

Το τέλος πλησιάζει…
19 Ιουλίου 2022 21:53
Ημερομηνία για το οριστικό κλείσιμο του Nintendo eShop στα 3DS και Wii U

Στις αρχές του έτους σας είχαμε ενημερώσει πως η Nintendo έβαλε το τελευταίο “καρφί” στα 3DS και Wii U, ανακοινώνοντας ότι από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα οι παίκτες δε θα μπορούν να αγοράζουν περιεχόμενο μέσα από το eShop των κονσολών. Τώρα, η εταιρία γνωστοποίησε πότε ακριβώς θα έρθει το ‘τέλος’, το οποίο περιλαμβάνει δύο στάδια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από τις 29 Αυγούστου δε θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον χρημάτων στους λογαριασμούς μέσω προπληρωμένων καρτών (eShop cards). Βέβαια, οι χρήστες θα μπορούν να εξαργυρώνουν κανονικά download κωδικούς έως και τις 27 Μαρτίου του 2023.

Αυτή είναι η ημερομηνία κλεισίματος του Nintendo eShop για τις δύο πλατφόρμες. Μετά τις 27 Μαρτίου οι χρήστες δε θα μπορούν να κάνουν καμία νέα αγορά, ακόμη και αν είχαν αφήσει ανεκμετάλλευτα χρήματα στον λογαριασμό τους. Για το λόγο αυτό συνιστάται να χρησιμοποιήσετε τα όποια χρήματα τυχόν έχετε αφήσει στο προφίλ σας. Συγχρόνως, δε θα είναι δυνατόν να κατέβει ούτε νέο δωρεάν περιεχόμενο, όπως game demos, αν δεν τα έχετε προσθέσει ήδη στη βιβλιοθήκη σας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το κλείσιμο του Nintendo eShop στα 3DS και Wii U αφορά μόνο τις νέες αγορές. Οι κάτοχοι των κονσολών θα εξακολουθούν και μετά το Μάρτιο του 2023 να έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν ξανά τα παιχνίδια και τα DLCs που έχουν αγοράσει, καθώς και να λάβουν ενημερώσεις λογισμικού αν η κονσόλα τους δεν βρίσκεται στην τελευταία έκδοση. Ομοίως και οι servers των multiplayer παιχνιδιών δεν επηρεάζονται.

Φυσικά, όλες αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο το Nintendo eShop και την λειτουργία του στο Nintendo Switch.