Κλείνουν για πάντα οι servers των Nintendo 3DS και Wii U – Τί σημαίνει αυτό;

Σε περίπτωση που παίζατε ακόμα online
24 Ιανουαρίου 2024 15:32
Κλείνουν για πάντα οι servers των Nintendo 3DS και Wii U – Τί σημαίνει αυτό;

Η Nintendo είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι στις αρχές του 2024 θα κλείσει για πάντα τους online servers στις παλιότερες κονσόλες της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία είχε προετοιμάσει το κοινό από πέρυσι, ότι από τον Απρίλιο θα κλείσει όλες τις online υπηρεσίες των Nintendo 3DS και Nintendo Wii U. Η ημερομηνία δεν είχε γίνει γνωστή, αλλά μέσα από μία νέα ανακοίνωση στο site της, η ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε την ακριβή ημερομηνία.

Αναλυτικότερα, από τις 8 Απριλίου, η Nintendo θα κλείσει για πάντα το online κομμάτι αυτών των κονσολών. Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Όλα τα παιχνίδια που υποστηρίζουν multiplayer ή online γενικότερα, όπως είναι τα rankings ή και co-op με άλλους παίκτες, δε θα λειτουργούν.

Η Nintendo συνέχισε με τις εξής δηλώσεις: "Λάβετε υπόψη ότι εάν συμβεί ένα συμβάν που θα δυσκόλευε τη ροή των online services για το Nintendo 3DS και το Wii U, ενδέχεται να χρειαστεί να διακόψουμε τις υπηρεσίες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία”.

Από τις 8 Απριλίου, λοιπόν, θα μπει η οριστική τελεία και στις online υπηρεσίες αυτών των κονσολών, αλλά η αρχή είχε γίνει από πέρυσι, όταν η Nintendo έκλεισε και τα eShop καταστήματά τους. Επίσης, η εταιρία αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της, ότι έχετε μέχρι τις 11 Μαρτίου να κάνετε merge όλο το balance που δεν έχετε χρησιμοποιήσει, από τα 3DS και Wii U στο Nintendo account σας, έτσι ώστε να το βρείτε διαθέσιμο στο eShop του Nintendo Switch.

Οι μόνες online υπηρεσίες που θα συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά είναι τα Pokémon Bank και Poke Transporter, αν και ενδεχόμενος κάποια στιγμή θα σταματήσει η λειτουργία τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.